Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Ο Χαφτάρ ζήτησε την αποχώρηση των ξένων διπλωματών - Ξεκινά η επίθεση στην Τρίπολη

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ αναπτύσσονται στα περίχωρα της Τρίπολης - «Παράνομη» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Άγκυρα η ΕΕ ...

haftar

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ αναπτύσσονται στα περίχωρα της Τρίπολης - «Παράνομη» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Άγκυρα η ΕΕ




Την εκκένωση των κτηρίων και την αποχώρηση των διπλωματικών αποστολών όλων των ξένων χωρών από την Τρίπολη ζήτησε ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στις δυνάμεις του να αναπτυχθούν στα περίχωρα της Τρίπολης και να εισβάλουν μόλις λάβουν τις σχετικές οδηγίες.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στον στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χαφτάρ σε τηλεοπτικό του μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης, που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι ραγδαίες και αναμένεται να προκαλέσουν συνέπειες σε πολλά επίπεδα και ιδιαίτερα στην περίπτωση που αφορά την Ελλάδα, με τη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία, για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Μόλις χθες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, καταδίκασε τις ενέργειες της Άγκυρας, και χαρακτήρισε «παράνομη» και εκτός θαλάσσιου δικαίου τη συμφωνία που υπέγραψε η τουρκική ηγεσία με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Μία κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε «παράνομη» από τον ίδιο τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής και που μετά τις ενέργειες του στρατάρχη Χαφτάρ ενδέχεται να καταπέσει βιαίως.