Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κασιμάτη: Στον Άρειο Πάγο κατέφυγαν συνδικαλιστές αστυνομικοί για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» της βουλευτού

Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της Νίνας Κασιμάτη καθώς και αγωγές. Αντι...

Κασιμάτη: Στον Άρειο Πάγο κατέφυγαν συνδικαλιστές αστυνομικοί για το “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι” της βουλευτού

Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της Νίνας Κασιμάτη καθώς και αγωγές.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ μετέβη σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Βας. Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, προκειμένου να ενημερώσουν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτού καθώς και αγωγές καθώς επισημαίνουν πως σκοπός αυτών των δηλώσεων αποτελεί η στοχοποίηση των αστυνομικών.

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε πως για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών ενώ έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της η Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για δήλωση στοχοποίησης του σώματος της ελληνικής αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εκ μέρους της κυρίας Κασιμάτη.

Ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς. Οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία Κασιμάτη και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας»

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε «Καλούμε την κυρία Κασιμάτη να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».