Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Πιερία: «Με εντολή Στεφανάκου πυροβόλησα τον βενζινά»

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης σε 40χρονο που τον Ιανουάριο του 2018 πυροβόλησε με ...


Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης σε 40χρονο που τον Ιανουάριο του 2018 πυροβόλησε με υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» εναντίον ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Πιερία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.




Ο ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενος, απολογούμενος, κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της πράξης του τον άλλοτε βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος επρόκειτο να δολοφονηθεί λίγες μέρες αργότερα με καταιγισμό πυρών από άγνωστους στο Χαϊδάρι Αττικής, χωρίς βέβαια να προκύπτει ουδεμία σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις. Όπως είπε ο 40χρονος, είχε γνωρίσει τον Στεφανάκο πριν από αρκετά χρόνια και εκείνος προσφέρθηκε να εξοφλήσει χρέος του προς εμπόρους ναρκωτικών με αντάλλαγμα τον τραυματισμό του 48χρονου πρατηριούχου υγρών καυσίμων.

«Τον παρουσίασε ως τοκογλύφο που "παίδεψε πολύ κόσμο" και "πρέπει να δεχθεί ένα χτύπημα", αλλά είπε "να μην τον σκοτώσω"», ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Στεφανάκος του υπέδειξε σημείο απ' όπου παρέλαβε ένα βαλιτσάκι με το όπλο, έναν χάρτη και τη φωτογραφία του θύματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 12 Ιανουαρίου του 2018 ο 40χρονος μαζί με 27χρονο συνεργό του -που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων - μετέβησαν με αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων, στην Καλλιθέα, έξω από την Κατερίνη. Από το όχημα βγήκε ο βασικός κατηγορούμενος και κινούμενος πεζός πυροβόλησε με το υποπολυβόλο δύο φορές προς το μέρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο πρατήριο. Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, από το σημείο περισυνελέγησαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας ενώ κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης προέκυψε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο προγενέστερες ένοπλες ληστείες: το Μάιο του 2016 στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό αρπάζοντας 50.000 ευρώ από 56χρονη που βρισκόταν μπροστά σε τράπεζα και λίγους μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής, με λεία 5.000 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον δικυκλιστών αστυνομικών που τους καταδίωξαν.



Για τις δύο παραπάνω υποθέσεις ερευνάται από τη Δικαιοσύνη η εμπλοκή του 40χρονου. Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για το συμβάν της Πιερίας, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοκατοχής, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Σε αντίθεση με τον ίδιο που επέστρεψε στη φυλακή, ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του (καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και έλαβε ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς) αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

www.ethnos.gr