Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ... Η Γαλλία Θα πάρει 400 παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα - «Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε»

Τη στήριξη του Παρισιού στην Αθήνα, στη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξέφρασε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ, α...

Γαλλία: Θα πάρει 400 παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα - «Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε»

Τη στήριξη του Παρισιού στην Αθήνα, στη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξέφρασε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ, ανακοινώνοντας ότι η χώρα του θα πάρει αλλοδαπούς από την Ελλάδα.




Ο Γάλλος πρέσβης δήλωσε ότι η χώρα του θα πάρει 400 αιτούντες άσυλο που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, ενώ τόνισε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα αβοήθητη έναντι μιας ανθρωπιστικής πρόκλησης αλλά και έναντι της γειτονικής Τουρκίας, η οποία έχει επανειλημμένως απειλήσει πως θα “ανοίξει τις πόρτες” στους μετανάστες. Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, τόσο υλικά όσο και πολιτικά.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο τις προκλήσεις αυτές». Την Τετάρτη, ο Μεζονάβ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο. «Διαπιστώθηκε έντονη σύγκλιση απόψεων μεταξύ Παρισιού και Αθήνας στα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου», ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ο Γάλλος πρέσβης χαρακτήρισε θαρραλέα την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να φανεί αλληλέγγυα στην υποδοχή των αιτούντων άσυλο και στη βοήθεια προς τις χώρες υποδοχής τους. «Ωστόσο, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σημαίνει και καλύτερος έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και απομάκρυνση εκείνων των οποίων τα αιτήματα απορρίφθηκαν», συμπλήρωσε.

Πώς θα στηρίξει η Γαλλία την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Ο Γάλλος πρέσβης έδωσε στον Γιώργο Κουμουτσάκο επιστολή του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, με συγκεκριμένες προτάσεις για το προσφυγικό.

«Η Γαλλία θα υποδεχθεί τους επόμενους μήνες 400 άτομα που έχουν φτάσει στην ελληνική επικράτεια. Θέλουμε να βοηθήσουμε επί του πρακτέου την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την αυξημένη μεταναστευτική ροή των τελευταίων μηνών, όπως κάναμε και με την Ιταλία.

Για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, θα πραγματοποιήσουμε, σε συνεργασία με την Ελλάδα αλλά και τη FRONTEX, ομαδικές πτήσεις με προορισμό τις χώρες προελεύσεως», δήλωσε ο Μεζονάβ.




«Επίσης, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης. Θα αυξηθεί μάλιστα η παρουσία των Γάλλων ειδικών στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Φυσικά, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση το επιθυμεί, θα ενισχύσουμε τις ελληνικές ομάδες στα νησιά με Γάλλους διερμηνείς, ιατρούς και ψυχολόγους», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρέσβης.

Πρέπει να αλλάξει το σύστημα ασύλου

Παράλληλα, ο Γάλλος πρέσβης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του ζητήματος με τους μετανάστες, υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων ασύλου.

«Οι χώρες πρώτης άφιξης, όπως η Ελλάδα, επωμίζονται δυσανάλογο μερίδιο του βάρους. Επιβάλλονται μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία, από κοινού και με τη Γερμανία, επιθυμεί οι μεταρρυθμίσεις αυτές να γίνουν το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με τη νέα ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο Μεζονάβ και στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε τις προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

«Είναι σημαντικές, ειδικά εκείνες που αφορούν τον επαναπατρισμό, τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ειδικότερα με το Βερολίνο», ανέφερε σχετικά.