Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ... Στις ΗΠΑ έφτιαξαν νέα ποικιλία μήλου, λένε ότι αντέχει 1 χρόνο στο ψυγείο

Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλέον μία νέα ποικιλία μήλων, που χρειάστηκε δύο δεκαετίες για να δημιουργηθεί και- σύμφωνα με...


Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλέον μία νέα ποικιλία μήλων, που χρειάστηκε δύο δεκαετίες για να δημιουργηθεί και- σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από αυτό το εγχείρημα- αντέχει έως και ένα χρόνο στο ψυγείο.





Το Cosmic Crisp, όπως ονομάζεται η νέα ποικιλία μήλων αποτελεί διασταύρωση των ποικιλιών Honeycrisp και Enterprise και άρχισε να καλλιεργείται το 1997 στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ένα τραγανό και ζουμερό μήλο, η γεύση του οποίου ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το στυφό.

Το μήλο αυτό αργεί να μαυρίσει και «παραμένει εξαιρετικά ποιοτικό αν μείνει στο ψυγείο για 10-12 μήνες», σύμφωνα με την Κέιτ Εβανς, που ήταν μία από τους επικεφαλής του προγράμματος για τη νέα ποικιλία στο πανεπιστήμιο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια μηλιές Cosmic Crisp φυτεύτηκαν για τη δημιουργία της νέας ποικιλίας, που δεν επιτρέπεται να καλλιεργηθεί σε άλλο μέρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.