Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ MILLIYET... Η Τουρκία ετοιμάζει αγωγό φυσικού αερίου για σύνδεση με τα Κατεχόμενα μέχρι το 2025

Έναν αγωγό φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης για τη σύνδεσή της με τα κατεχόμενα στην Κύπρο ετοιμάζει η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα τ...

O σχεδιαζόμενος αγωγός από την Τουρκία στα κατεχόμενα θα έχει μήκος 80 χλμ

Έναν αγωγό φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης για τη σύνδεσή της με τα κατεχόμενα στην Κύπρο ετοιμάζει η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet.







Το δημοσίευμα που αναφέρει ότι «Τουρκία και “ΤΔΒΚ” [όπως ονομάζει η Άγκυρα το ψευδοκράτος] ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση», επικαλείται ένα συμπόσιο στα κατεχόμενα, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας του ψευδοκράτους Χασάν Τατσόι, όπου τονίστηκε ότι μέχρι το 2025 μπορεί να φθάσει το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Στο ίδιο συμπόσιο Τούρκος καθηγητής Πανεπιστημίου τόνισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλα με αγωγό νερού μήκους 80 χλμ από την Μερσίνα προς τα κατεχόμενα κι ότι μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης, για να μπορεί να στέλνεται στην Τουρκία το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε δε ότι το κόστος κατασκευής του αγωγού αυτού δεν θα είναι πολύ υψηλό επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά στα σημεία διέλευσής του.