Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το έβαλαν στα πόδια οι Τούρκοι: Δυνάμεις του LNA κατέλαβαν τεθωρακισμένο όχημα – O Xαφτάρ ταπεινώνει τον Ερντογάν

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια_ Πανωλεθρία στην κυριολεξία είχαμε πριν μερικές ώρες επί των τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, όταν οι δυνάμεις τ...


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια_Πανωλεθρία στην κυριολεξία είχαμε πριν μερικές ώρες επί των τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, όταν οι δυνάμεις του LNA που ανήκουν στον στρατηγό Χαφτάρ, κατέλβαν τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα, τύπου Kirpi.


Τέτοιες κινήσεις χτυπούν την ψυχολογία των ΤΕΔ, που βλέπουν πως τελικά δεν τους βγαίνει το ύπουλο παιχνίδι που θέλουν να παίξουν στη Λιβύη.




Σε βίντεο που ανέβασαν μαχητές του LNA, δείχνουν το τεθωρακισμένο να βρίσκεται στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί άγρια μάχη μεταξύ τούρκων και ισλαμιστών από την μία έναντι των δυνάμεων του Χαφτάρ από την άλλη.

Οι Τούρκοι έφυγαν πανικόβλητοι και άφησαν το… λάφυρο στο LNA.

Για την Τουρκία είναι μέγιστης σημασίας να κερδίσει τον πόλεμο στην Λιβύη η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία επί της ουσίας ελέγχεται από ομάδες ισλασμιστών, διότι θέλουν να την δεσμεύσουν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα και στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ ώστε να μην μπορεί η Αθήνα να εκμεταλλευτεί τα πλούσια κοιτάσματα νοτίως και νοτιοδυτικώς της Κρήτης.

Η Άγκυρα ξέρει ότι τα κοιτάσματα από τις πλευρές στις οποίες δεν μπορεί να «εμποδίσει» την Ελλάδα να τα εκμεταλλευθεί, επαρκούν για να την ανεβάσουν πολύ οικονομικά οπότε αναζητάει άλλους τρόπους για να μην της επιτρέψει να προχωρήσει σε εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τη νυν κυβέρνηση στην εξουσία. Μια επικράτηση του Χάφταρ θα στοιχίσει πολύ ακριβά στα συμφέροντά της και θα είναι πολύ ευμενής για την Ελλάδα.