Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς η Google ξεπέρασε την Intel και την IBM με έναν κβαντικό υπολογιστή ΒΙΝΤΕΟ

ratpackΗ Google έχει στα χέρια της τον πιο ισχυρό κβαντικό υπολογιστή. Η Google έγραψε ιστορία την προηγούμενη εβδομάδα. Τον τελευταίο κ...


ratpackΗ Google έχει στα χέρια της τον πιο ισχυρό κβαντικό υπολογιστή.


Η Google έγραψε ιστορία την προηγούμενη εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό η εταιρία έχει μπει σε πόλεμο με την Intel και την IBM για το ποιος θα φτιάξει τον καλύτερο κβαντικό υπολογιστή. Ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα με πολύ πιο μεγάλη ταχύτητα από έναν κανονικό υπολογιστή.




H Google υποστηρίζει πως το τελευταίο της μοντέλο κβαντικού υπολογιστή έχει φτάσει την επονομαζόμενη «quantum supremacy» ή αλλιώς «κβαντική κυριαρχία».

Δες τι γράψαμε για τους γρίφους της Google.
Την προηγούμενη Παρασκευή τα νέα διέρρευσαν και έγινε λόγος για μία δημοσίευση που είναι ακόμη εν εξελίξει, στη σελίδα της NASA, πως η Google όντως κατέχει την κυριαρχία στους κβαντικούς υπολογιστές.

Ακόμη και ο Andrew Yang, υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ έγραψε στο Twitter του: «αυτό που έκανε η Google είναι τεράστια επιτυχία, το τέλος της παραδοσιακής κρυπτογράφησης είναι εδώ».



Οι επιστήμονες όμως μας διαβεβαιώνουν πως ακόμη χρειάζονται πολλά χρόνια για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο ένας κβαντικός υπολογιστής.

Οι κβαντικοί υπολογιστές δεν είναι ακόμη έτοιμοι για πρακτικές εργασίες.

Τα προβλήματα τα οποία καλούνται να λύσουν είναι προσεχτικά επιλεγμένα έτσι ώστε να δουν την λειτουργία τους σε κβαντικό επίπεδο.

Όσο δεν για το ερώτημα αν η NASA συνεργάζεται με την Google η απάντηση είναι θετική.

Μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα λειτουργήσουν υπέρ της ανθρωπότητας.