Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ: Κυνηγάνε τα Φαρμακεία για το μέγεθος των Σταυρών... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Το θέμα με τους φωτεινούς σταυρούς των φαρμακείων έγινε ευρύτερα γνωστό έπειτα από δηλώσεις του Παναγιώτη Ναούμ, μέλους του ΔΣ Συνεται...



Το θέμα με τους φωτεινούς σταυρούς των φαρμακείων έγινε ευρύτερα γνωστό έπειτα από δηλώσεις του Παναγιώτη Ναούμ, μέλους του ΔΣ Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 5:30” του τηλεοπτικού καναλιού OPEN. Ο κ. Ναούμ ισχυρίστηκε πως κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει προβεί στην επιβολή προστίμων “είτε σε μορφή χρηματικών προστίμων, είτε σε μορφή παρατηρήσεων σε περίπου 300 με 400 φαρμακεία“.

Κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ελέγχους σε φαρμακεία και σε επισημάνσεις στους ιδιοκτήτες για το μέγεθος των φωτεινών σταυρών, οι οποίοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, με βάση τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι σε καμία περίπτωση δεν έγιναν “υπέρ των λαθρομεταναστών”, όπως ισχυρίζεται στον τίτλο του το άρθρο του greeknewsondemand.com.

Επιπλέον, κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, πληροφορηθήκαμε πως μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο, αλλά έχουν γίνει μόνο σχετικές συστάσεις.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, προχώρησε σε διευκρινιστική επί του θέματος ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook:

Αναφορικά με το πρόβλημα των ελέγχων από κλιμάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης που ελέγχουν τη νομιμότητα των σταυρών των φαρμακείων, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι:
1) Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και υποβάλλονται συστάσεις, ΔΕΝ καταλογίζονται πρόστιμα. Δίνεται προθεσμία για τακτοποίηση των παρατυπιών ή για υποβολή ενστάσεων από όσους συναδέλφους θεωρούν ότι δεν μπορούν για αντικειμενικούς λόγους να τακτοποιήσουν τον σταυρό του φαρμακείου τους.


2) Έχουμε ζητήσει και έχουμε λάβει προφορικά την υπόσχεση ότι οι χρονικές αυτές προθεσμίες θα παραταθούν όσο είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατον τα υφιστάμενα εξειδικευμένα συνεργεία να ικανοποιήσουν τον όγκο των περιστατικών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι τα μερεμέτια (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) δεν είναι το αγαπημένο έργο των συνεργείων. Την υπόσχεση περί παράτασης των προθεσμιών περιμένουμε να την λάβουμε και γραπτά.


3) Σύμφωνα με το νόμο, ο σταυρός του φαρμακείου είναι πινακίδα ένδειξης του σημείου και όχι διαφημιστική πινακίδα, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε επιτρέπεται η τοποθέτησή του. Συνεπώς η ύπαρξη κειμένου, διαφορετικού χρωματισμού πλην του πράσινου, κινούμενων προβολών κλπ στον σταυρό, συνιστά διαφήμιση και σαν τέτοια αντιμετωπίζεται.


4) Θεωρώ ότι το ζήτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα, αλλά με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές, ώστε να βρεθεί λύση που να είναι μέσα στο πνεύμα του νόμου και να μην θίγει εκείνους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα στην σωστή τοποθέτησή του σταυρού του φαρμακείου τους. Επίσης, η όποια λύση εξευρεθεί, θα πρέπει να εστιάσει στα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται και όχι σε δευτερεύοντα.


Γνωρίζοντας ότι υπάρχει η καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους, ευελπιστώ πως μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα έχουμε μια λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Παράλληλα έχουμε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία την επικαιροποίηση του ισχύοντος νόμου, δεδομένου ότι οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού έχουν αυξηθεί και η πρόοδος της τεχνολογίας, από τη μία δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους να επιστρέφουμε χρόνια πίσω, ενώ από την άλλη μας διευκολύνει στην εξεύρεση σύγχρονων λύσεων.
Διονύσιος Ευγενίδης
Πρόεδρος Φ.Σ.Θ.

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί πως “Κυνηγάνε τα φαρμακεία για τους σταυρούς υπέρ των…ΛΑΘΡΟ” και πως “έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τα τεχνικά κλιμάκια”, είναι αναληθείς και καταρρίπτονται. www.ellinikahoaxes.gr