Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον έγλειψε ο σκύλος του και πέθανε από βακτηριδιακή μόλυνση - Φωτογραφίες

sputniknewsΟ 63χρονος λάτρευε το σκύλο του και αυτή του η αγάπη έμελλε να του κοστίσει τη ζωή. Ο αγαπημένος του φίλος τον έγλειψε, όπως ...


sputniknewsΟ 63χρονος λάτρευε το σκύλο του και αυτή του η αγάπη έμελλε να του κοστίσει τη ζωή. Ο αγαπημένος του φίλος τον έγλειψε, όπως συχνά κάνουν τα κατοικίδια για να δείξουν την αγάπη τους προς το «αφεντικό» τους. Όμως αυτή η ένδειξη τρυφερότητας ήταν αρκετή για να στείλει τον 63χρονο στον άλλο κόσμο από βακτηριδιακή μόλυνση.
Η περίπτωση του 63χρονου που έχασε τη ζωή του δημοσιεύτηκε από τους γιατρούς που τον κούραραν στη Γερμανία στην ιατρική επιθεώρηση European Journal of Case Reports in Internal Medicine.





Ο άτυχος 63χρονος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε ήταν απολύτως υγιής, προτού η σπάνια μόλυνση του χτυπήσει την πόρτα.

Πέρασε περισσότερο από 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο, με μια σειρά από κλινικά συμπτώματα όπως πνευμονία, γάγγραινα και υψηλό πυρετό με θερμοκρασίες που έφταναν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο άντρας μολύνθηκε από το βακτήριο Capnocytophaga canimorsus, το οποίο συνήθως προσβάλλει τον άνθρωπο μετά από δάγκωμα, στην περίπτωσή του όμως αρκούσε ένα απλό γλείψιμο από τον αγαπημένο του σκύλο.Όταν ο 63χρονος πρωτοπήγε στο νοσοκομείο, έφερε συμπτώματα απλού κρυολογήματος. Στις πρώτες 4 ημέρες νοσηλείας, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία. Απέκτησε εξανθήματα στο πρόσωπο και μελανιές στα πόδια του.

Η μόλυνση εξαπλώθηκε στα νεφρά και στο συκώτι του κι εμφάνισε θρόμβους στο αίμα. Το δέρμα του άρχισε να σαπίζει και έπαθε καρδιακή προσβολή.

Οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή, αλλά ήταν απαραίτητη η νοσηλεία του στην εντατική υπό μηχανική υποστήριξη. Έπαθε πνευμονία από μυκητίαση στους πνεύμονες και μετά από 16 μέρες μάχης, οι συγγενείς του αποφάσισαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα.

Η συγκεκριμένη μόλυνση, σύμφωνα με σχετική μελέτη που διεξήχθη στην Ολλανδία προσβάλει μόλις έναν άνθρωπο στα 1,5 εκατ. Επιφέρει το θάνατο στο 28 με 31% των περιπτώσεων.
Η περίπτωση του 63χρονου που έχασε τη ζωή του δημοσιεύτηκε από τους γιατρούς που τον κούραραν στη Γερμανία στην ιατρική επιθεώρηση European Journal of Case Reports in Internal Medicine.

Ο επικεφαλής γιατρός της ομάδας του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Βρέμη της Γερμανίας τόνισε: « Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων με συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή όταν τα συμπτώματά τους υπερβαίνουν αυτά μιας απλής ιογενούς λοίμωξης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν προβλήματα στην αναπνοή και εξάνθημα», ανέφερε η Δρ. Ναόμι Μάντερ.