Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά την Ανατολική Μεσόγειο ισχυρή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδα και στα Βαλκάνια - Δίχτυ ασφαλείας στη σφήνα της Άγκυρας στην Αλβανία

Το Ελληνικό Επιτελείο έχει ανοίξει φτερά και στη γειτονιά μας Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιορίζονται σε στρατιωτική συνεργα...


Το Ελληνικό Επιτελείο έχει ανοίξει φτερά και στη γειτονιά μας






Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιορίζονται σε στρατιωτική συνεργασία υψηλού συμβολισμού με χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ταυτόχρονα το Ελληνικό Επιτελείο έχει ανοίξει φτερά και στη γειτονιά μας. Τα τελευταία χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν να αναπτύξουν ισχυρές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο και με τα κράτη των Βαλκανίων.

Άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει τον πιο ισχυρό και ποιοτικό στρατό σε ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο ο οποίος με μεγάλη προσπάθεια πολλών ετών έχει περάσει τα πιο υψηλά standar του ΝΑΤΟ.

Ο στόχος είναι διπλός. Η Αθήνα με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να ασκεί σημαντική επιρροή στα κράτη της περιοχής και να ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως η χώρα-πυλώνας που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να βάλει και φραγμό στις φιλοδοξίες της Άγκυρας για διείσδυση, ειδικά στις χώρες με μουσουλμανικό στοιχείο και δημιουργία ενός τόξου ελέγχου στα βόρεια σύνορά μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

http://newpost.gr/amyna/5dbe71df7023444e4e2a8b27/meta-tin-anatoliki-mesogeio-ishyri-stratiotiki-synergasia-tis-ellada-kai-sta-valkania-dihty-asfaleias-sti-sfina-tis-agkyras-stin-alvania