Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιστρέφει ο ταξίαρχος που έπαυσε ο Καμμένος επειδή είχ αποκαλύψει τη λαμογιά με τη Σ.Αραβία

Επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Άμυνας, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής πλέον, ο Μισαή...

Αποτέλεσμα εικόνας για υπεθα

Επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Άμυνας, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής πλέον, ο Μισαήλ Παπαδάκης τον οποίο είχε "καρατομήσει" ο Πάνος Καμμένος προ διετίας, όταν ο στρατιωτικός (με τον βαθμό του ταξιάρχου τότε) είχε αποκαλύψει την "ομιχλώδη" υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.




Το σχετικό ΦΕΚ υπογράφηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες των "ΝΕΩΝ", και ορίζει ότι νέος γενικός διευθυντής στη ΓΔΑΕΕ από 1ης Νεομβρίου είναι ο αντιπτέραρχος ε.α. Θόδωρος Λάγιος (στη θέση του αντιναυάρχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη), ενώ αναπληρωτής γενικός διευθυντής είναι ο υποστράτηγος ε.α. Μισαήλ Παπαδάκης (στη θέση του αντιστρατήγου ε.α. Δημήτριου Μπαλαφούτη).

Ο Παπαδάκης υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων της ΓΔΑΕΕ αλλά στα τέλη του Αυγούστου του 2017 με εντολή του Πάνου Καμμένου είχε παυθεί από τα καθήκοντα του έπειτα από ένα επεισόδιο στο "Πεντάγωνο". Εν συνεχεία μετατέθηκε στο ΓΕΣ και στις αρχές του 2018 αποστρατεύθηκε.

Αιτία της αποπομπής του ανώτατου αξιωματικού ήταν οι καταγγελίες που είχε κάνει για την πώληση βλημάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σαουδική Αραβία μέσω ενός μεσάζοντα.

Ο τότε ανώτατος αξιωματικός είχε αντιταχθεί στην πώληση του αμυντικού υλικού με αυτή την πρακτική. Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία του, ο τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τον είχε καλέσει στο γραφείο του στις 30 Αυγούστου 2017 και τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα, κατηγορώντάς τον για συμμετοχή "σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία".