Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Άγκυρα στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις στη Λιβύη: Ο Χαφτάρ βομβαρδίζει τις δυνάμεις του Ερντογάν – Καταστράφηκαν τεθωρακισμένα

Πριν λίγο έγινες γνωστή η κατάρριψη ενός ακόμη τουρκικού drone βόρεια της πόλης Tarhouna στην Λιβύη, ενδεικτικό του κλίματος που επικρ...


Πριν λίγο έγινες γνωστή η κατάρριψη ενός ακόμη τουρκικού drone βόρεια της πόλης Tarhouna στην Λιβύη, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί , από τις δυνάμεις του Χαφτάρ κατά των Τούρκων.




Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στην Λιβύη με εμπορικά πλοία θωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και «συμβούλους», παρεμβαίνοντας στην εμφύλια διένεξη, ερχόμενη όμως ταυτόχρονα σε ευθεία αντιπαράθεση με ΗΠΑ-Ρωσία και τα τεράστια συμφέροντά τους.

Νέα τουρκική “παρτίδα όπλων” έφθασε στην Μισράτα την Δευτέρα χθες και σύμφωνα με πληροφορίες των Ρώσων, αεροσκάφη του Χαφτάρ κατέστρεψαν πολλά τουρκικά θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά τα αποία είχαν τοποθετηθεί σε αποθήκες.

Πρόκειται για μία είδηση που επιβεβαιώνει και πάλι το Πενταπόσταγμα, καθώς χθες ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που αναφέρθηκε στην εν λόγω επίθεση. Άλλη μία επιτυχία για το site μας, που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην παραλιακή πόλη Μιστράτα, στοχεύοντας σε θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από την Τουρκία και αποθήκη πυρομαχικών.

Τα τουρκικά οχήματα και Τούρκοι μισθοφόροι και σύμβουλοι είχαν αφιχθεί στο λιμάνι της Μισράτα τη Δευτέρα, μαζί με ποσότητα όπλων και πολεμοφοδίων, αναφέρει αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η επίθεση υλοποιήθηκε 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης και στόχευε 19 θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από την Τουρκία στις δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον Φαϊέζ αλ Σαράι.

Τα τουρκικά οχήματα, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε βιομηχανική περιοχή στο κέντρο της πόλης, χτυπήθηκαν από βόμβες υψηλής ακρίβειας, με αποτέλεσμα να έχουμε διαδοχικές εκρήξεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA.

Η ηγεσία του Εθνικού Λιβυκού Στρατού επανέλαβε την προειδοποίησή της προς την Τουρκία κατά της παροχής στρατιωτικής βοήθειας σε «τρομοκρατικές πολιτοφυλακές» και κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση της Τρίπολης να τερματίσει τις στρατιωτικές συγκρούσεις για να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών και των λιμανιών της.