Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα» Κικίλια για κύκλωμα στο ΚΕΘΕΑ: «Βάφτιζαν» χρήστες τους εμπόρους ναρκωτικών και τους αποφυλάκιζαν

Σε σοβαρότατη καταγγελία για παρακύκλωμα που φαίνεται να είχε στηθεί μέσω υπαλλήλων του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα «Προμηθέας» ...


Σε σοβαρότατη καταγγελία για παρακύκλωμα που φαίνεται να είχε στηθεί μέσω υπαλλήλων του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα «Προμηθέας» στις φυλακές Διαβατών, προέβη στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας.




Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που περιλαμβάνει σωρεία διατάξεων, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε πόρισμα του Οργανισμού για να καταγγείλει ότι το «κύκλωμα» βάφτιζε ναρκέμπορους, χρήστες ναρκωτικών, προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νόμο και εν τέλει να αποφυλακίζονται.

Ο Βασίλης Κικίλιας επέρριψε δε, ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση, η οποία –όπως είπε- αντί να πάει στον εισαγγελέα, αγνόησε το σοβαρό αυτό θέμα και μίλησε για καταιγιστικές εξελίξεις.

«Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Είναι προφανές ότι η διοίκηση ΚΕΘΕΑ το γνώριζε. Από τον Μάρτιο του 2018 φωνάζουν οι εργαζόμενοι και δεν είχε γίνει τίποτε. Τελικά 15 Μαρτίου 2019 το Δ.Σ αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα. Το απερχόμενο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ενώ γνώριζε όλα αυτά για τις οικονομικές ατασθαλίες, για το ότι βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες ναρκωτικών για να τους αποφυλακίζουν, για την παράνομη χρήση ναρκωτικών δεν έκανε τίποτα.

Ποιος από μας θα ήταν στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, θα έπαιρνε αυτά τα στοιχεία και δεν θα πήγαινε στον εισαγγελέα; Ζητώ να προσκληθεί στην Επιτροπή όλο το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, να έρθει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια για να προφυλάξει το λαό», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο τέως υπουργός Υγείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός απέκρουσε τις καταγγελίες του διαδόχου του λέγοντας ουσιαστικά πως επρόκειτο για εσωτερικό έλεγχο και αφορά μόνο μία από τις 110 δομές που έχει το ΚΕΘΕΑ.