Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Για να μην καίνε οι ακροδεξιοί το Κοράνι...»...!! Για αυτό φέραμε την διάταξη για την βλασφημία είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης...!!! Και την πήραν πίσω...!!!

Αυτό ακριβώς είπε ο κύριος Τσιάρας Υπουργός Δικαιοσύνης πριν λίγο στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ως παράδειγμα την... Δανία! Για να μην μπορούν ν...


Αυτό ακριβώς είπε ο κύριος Τσιάρας Υπουργός Δικαιοσύνης πριν λίγο στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ως παράδειγμα την... Δανία! Για να μην μπορούν να κάινε ακροδεξιοί το Κοράνι είχαν φέρει την διάταξη περί βλασφημίας.


Aπίστευτη κυβίστηση έχουμε όπως φαίνεται από την Κυβέρνηση. Μάλλον στη ΝΔ φοβήθηκαν τις αντδράσεις της Αριστεράς, που ακόμα ελέγχει δυστυχώς μεγάλη μερίδα του Τύπου.




Η κυβέρνηση λοιπόν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει πίσω αυτή την διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις προβλημάτισαν την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και σήμερα το πρωί.

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι Σύμφωνα πάλι με τον κ. Τσιάρα και όσον αφορά την βλασφημία:

– Επανέρχονται (επανερχόταν) η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.