Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ... Ηνωμένο Βασίλειο: Στα Θέατρα Απαγορεύεται Η Φράση «Κυρίες Και Κύριοι» Για Την Ουδετερότητα Του Φύλου!

Σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές που είναι ουδέτερες από πλευράς φύλου, τα θεαματικά ακροατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελευθερ...



Σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές που είναι ουδέτερες από πλευράς φύλου, τα θεαματικά ακροατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελευθερωθούν από εντελώς «καταπιεστικές φράσεις» όπως το «κυρίες και κύριοι». Ταυτόχρονα, η Equity, η συνδικαλιστική οργάνωση για τους ηθοποιούς, έχει συμβουλεύσει με έντονα σχόλια που απευθύνονται σε καλλιτέχνες με βάση την εμφάνιση.




Οι υποστηρικτές της νέας πολιτικής υποστηρίζουν ότι θα δημιουργήσουν ένα πιο δίκαιο περιβάλλον για τους LGBT και τα μέλη του κοινού που βλέπουν τους εαυτούς τους ως άνδρες και γυναίκες, αναφέρει η Daily Mail.

Οι ακτιβιστές των LGBT ισχυρίζονται ότι φράσεις όπως «κυρίες και κύριοι», που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε θέατρα, είναι εγγενώς καταθλιπτικές και αποκλείουν άτομα.

Η ένωση των ηθοποιών παροτρύνει όλα τα θέατρα που λειτουργούν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να εισαγάγουν και να υποστηρίξουν την «ομιλούμενη με βάση το φύλο ορολογία για συλλογικές κλήσεις, τόσο στο κοινό όσο και στο παρασκήνιο».

Επιπλέον, το σύνολο των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Equity συμβουλεύει επίσης τους ερμηνευτές να επιδείξουν προσοχή στην εμφάνισή τους, την ένδυση, τη φωνή, την ποιότητα, την ταυτότητά τους.

Το Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο έχει ευθυγραμμιστεί, λέγοντας ότι αν και εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη φράση «κυρίες και κύριοι» σε ορισμένες ανακοινώσεις, θα τεθεί κατά προτεραιότητα να αλλαχθούν οι φράσεις.

Η Royal Shakespeare Company ακολούθησε επίσης το παράδειγμα, ανακοινώνοντας ότι θα «προσπαθήσει να δημιουργήσει περιβάλλοντα που καλωσορίζουν και υποστηρίζουν τρανς ανθρώπους».

Η Nica Burns, συνιδιοκτήτρια του θεάτρου Nimax, ανταποκρινόμενη στις νέες κατευθυντήριες γραμμές που είναι ουδέτερες ως προς το φύλο, δήλωσε: «Η επίσκεψη στο θέατρο είναι μια κοινή εμπειρία σε ένα ενιαίο αμφιθέατρο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό μας και να τους προσφέρουμε μια εξαιρετική βραδιά . Δεν θα θέλαμε κανέναν να αισθανθεί προσβεβλημένος ή ενοχλημένος. »

Τον Οκτώβριο, το θέατρο Old Vic του Λονδίνου – ένα θέατρο που ιδρύθηκε αρχικά το 1818 – αντικατέστησε τα αρσενικά και θηλυκά μπάνια με ουδέτερα από άποψη φύλου