Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Εδώ είναι Μοριάς... Δεν είναι Μόρια...»! ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ θέλουν άλλους «μετενάστες»... «Θα κλείσουμε τον Ισθμό» λέει ο Δήμαρχος!

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους του , δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης και με την συμβολική παρουσί...


Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους του , δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης και με την συμβολική παρουσία απορριμματοφόρων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, τους βουλευτές και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέλοντας να δώσει εκείνος ένα τέλος στις φήμες ή στις προθέσεις κάποιων που έχουν να κάνουν με έλευση προσφύγων σε ξενοδοχεία της πόλης αλλά και οπουδήποτε αλλού στον δήμο Κορινθίων.




«Ο δήμος Κορινθίων δεν αντέχει να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες. Ήδη φιλοξενούνται 1.300 στην Κόρινθο. Θα πρέπει να υπάρξει κατανομή και σε άλλες πρωτεύουσες νομών, διότι δεν αντέχει άλλο η πόλη. Η κοινωνία μέχρι σήμερα δέχθηκε τους μετανάστες , αλλά δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε όλα αυτά που ακούγονται πως πρόσκειται να έλθουν και άλλοι. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την πόλη, η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να το δεχθεί και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει η κυβέρνηση και ο κάθε αρμόδιος να λάβει τα μέτρα του και να φροντίσει έτσι ώστε η κατανομή των μεταναστών στην χώρα να γίνει με δίκαιους όρους. Κάτι το οποίο τουλάχιστον για την περιοχή μας δεν έχει γίνει.

Ο δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και με τις επαφές που έχουμε τα υπουργεία , διαβεβαιώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να πειστεί η κυβέρνηση και να μην έχουμε άλλες επιπτώσεις στον δήμο μας.

Διαφορετικά, αν παρ ελπίδα έλθουν και άλλοι μετανάστες , στον τόπο τον οποίο βρισκόμαστε θα δείτε σε λίγο καιρό πολλούς Κορίνθιους να κλείσουν τον Ισθμό, είναι κάτι το οποίο συζητείται ευρέως το τελευταίο διάστημα και θα δημιουργήσουν προβλήματα όπως παλιά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πως δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί και θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και το αίσθημα του δικαίου που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε απόφαση των αρμοδίων.

Ήρθα σε επικοινωνία με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για να δεχθούν τους μετανάστες , τους είπα πως ούτε προς το συμφέρον τους είναι ούτε προς το συμφέρον της πόλης να έχουμε μια καινούργια Μόρια. Εδώ είναι Μοριάς δεν είναι Μόρια.

Έχω συχνή επικοινωνία και με τους βουλευτές και με τον περιφερειάρχη και ξέρουν και το μήνυμα που μεταφέρω σήμερα .Περιμένω τις εξελίξεις. Ευχής έργον θα ήταν να μην έχουμε άλλη προσέλευση μετανάστη στην Κόρινθο.»

Δείτε το σχετικό βίντεο του Hlektra.gr: