Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουάσινγκτον: Έβαλαν πυραυλικά συστήματα αεράμυνας σε ταράτσες (!) γύρω από τον Λευκό Οίκο (φώτο)

Μετά την πτήση αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος πάνω από τον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ «προσέχουν για να έχουν». Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ πριν...

Μετά την πτήση αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος πάνω από τον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ «προσέχουν για να έχουν».

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ πριν από μερικές μέρες, με τις σειρήνες να ηχούν στην «καρδιά» της Ουάσινγκτον, έπειτα από την παραβίαση του εναέριο χώρου από άγνωστο αεροσκάφος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το «κλείσιμο» του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου.




Την ώρα που η USAF σήκωνε τα μαχητικά της για να προσεγγίσουν και να αναγνωρίσουν την πιθανή απειλή, ο στρατός τον ΗΠΑ αποκάλυψε το «μυστικό» του όπλο για την άμυνα της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια του συναγερμού λοιπόν, ο οποίος κράτησε περίπου 45 λεπτά, η δημοσιογράφος του CBS News, Σάρα Κούκ, παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο σε ένα κτίριο απέναντι από το Λευκό Οίκο: έναν εκτοξευτή πυραύλων.

Πρόκειται για το σύστημα αεράμυνας Avenger. Το σύστημα Avenger συνδυάζει τα οχήματα HMMWV με βλήματα FIM-92 Stinger και αισθητήρες, όπως αποστασιόμετρο και σύστημα FLIR.

Μια από τις αναβαθμίσεις του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των συστημάτων ATC (Avenger Targeting Console), το οποίο επιτρέπει στον πύργο να στρέφει αυτόματα και να εγκλωβίζει το στόχο. Ορισμένα Avenger έχουν ήδη προμηθευτεί στο σύστημα ATC. Πλέον θα εφοδιαστούν όλα τα συστήματα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020.