Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τις δηλώσεις του στην 81η επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μι...


Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τις δηλώσεις του στην 81η επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μιλάει για την άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Ανατολική Μεσόγειος 2019» που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου. Ο τουρκικός τύπος οργιάζει, τονίζοντας πως η άσκηση «τρομάζει τους Έλληνες».




Παράλληλα με τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και πέραν των συνόρων μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με την ίδια επιμονή και την ίδια αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και σε ολόκληρη τη Γαλάζια Πατρίδα μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο μήνυμά του για την 81η επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Την υπογραφή του στην ανατ. Μεσόγειο επιχειρεί να βάλει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με την άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2019», που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, για την άσκηση η Τουρκία κατεβάζει στη Μεσόγειο 32 πολεμικά πλοία, ενώ θα συμμετάσχουν και δυνάμεις του στρατού ξηράς, της αεροπορίας, της στρατοχωροφυλακής και της ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, στην άσκηση θα συμμετάσχουν 32 πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα του λιμενικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μονάδες αμφίβιων καταδρομών SAT και SAS, καθώς επίσης επιθετικά ελικόπτερα του στρατού ξηράς και μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας. Στην άσκηση θα γίνουν ρίψεις με πραγματικά πυρά, καθώς επίσης και ασκήσεις διάσωσης από σεισμό ή άλλες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Όπως επισημαίνει ο τουρκικός τύπος, μετά το «χτύπημα» που κατάφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας με την επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης στη βόρεια Συρία αποτρέποντας τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας, τώρα συνεχίζουν με ασκήσεις για την προστασία των συμφερόντων τους στο Αιγαίο, την ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έδωσαν ένα μήνυμα αποφασιστικότητας με τις ασκήσεις Γαλάζια Πατρίδα και Θαλασσόλυκος, τώρα πραγματοποιούν άλλη μία άσκηση με το όνομα ‘Ανατολική Μεσόγειος 2019’», αναφέρεται.