Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ολλανδία έδωσε άσυλο σε «Γκιουλενιστή» πρώην ναυτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα

Ανυπόγραφο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Sabah, με τίτλο «Προδότης Ακόλουθος εμφανίστηκε στην Ολλανδία», αναφέρει ότι ο «φυγάς της FETÖ», πρ...

Η Ολλανδία έδωσε άσυλο σε πρώην ναυτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα

Ανυπόγραφο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Sabah, με τίτλο «Προδότης Ακόλουθος εμφανίστηκε στην Ολλανδία», αναφέρει ότι ο «φυγάς της FETÖ», πρώην Ναυτικός Ακόλουθος στην Ελλάδα, Πλοίαρχος, Halis Tunç, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι «έδωσε ναυτικά σχέδια της Τουρκίας στην Ελλάδα», στο πλαίσιο της έρευνας για την FETÖ, εμφανίστηκε στην Ολλανδία.




Ειδικότερα, όπως καταγράφεται, ο Tunç ήρθε στην Ολλανδία και αιτήθηκε άσυλο εκεί, αφού πέρασε από την Ελλάδα στην Ιταλία με την οικογένειά του, ενώ τονίζεται ότι μίλησε στη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας «NOS».

Ο «προδότης», όπως χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ, κάλεσε το ΝΑΤΟ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία δηλώνοντας ότι «αν δεν έχετε κανένα αποτέλεσμα με την πίεση, πυροβολήστε». Το μέλος της FETÖ, όπως υποστηρίζεται, το οποίο προέβη σε αρνητική προπαγάνδα για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε επίσης ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η δομή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει αλλάξει πολύ.

Αναλυτικότερα, δήλωσε ότι «το 95% του προσωπικού και των δημοσίων υπαλλήλων που αποτελούσαν τον κύριο πυρήνα των ΤΕΔ, έχουν φύγει. Αυτοί ήταν οι ‘απολιτικοί επαγγελματίες’, κατά το μοντέλο της Δυτικής Ευρώπης» καθώς και ότι «ο τουρκικός λαός ζει τώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια ή δεν γνωρίζουν την αλήθεια».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ακόμα ότι, την προηγούμενη ημέρα, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να δώσει πίστωση 10 χιλ. ευρώ ώστε τα μέλη της FETÖ να ενταχθούν στην κοινωνία, όπως, επίσης, υπογραμμίζεται ότι η Ολλανδία, η οποία ακύρωσε τα «μαθήματα προσαρμογής» για Τούρκους το 2011, βάσει της συμφωνίας με την Άγκυρα, έχει θεσπίσει νέους κανονισμούς για τα μέλη της FETÖ.