Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διεκόπη η κυκλοφορία στην ε.ο. Αθηνών-Κορίνθου... Μεγάλες καταστροφές σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους...

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης και από την Κορινθία, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό...

kineta

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης και από την Κορινθία, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνική οδό, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.


Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.





Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλιά Εθνική οδό, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου.

Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις και έχει δοθεί εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Γύρω στις 5 τα ξημερώματα, η ένταση της βροχής μειώθηκε, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να ξεκινήσουν τον έλεγχο σε σπίτια και σε άλλα κτήρια για εγκλωβισμένους από το νερό πολίτες. Τα περιστατικά, σύμφωνα με καλά πληροφορημέενες πηγές, των εγκλωβισμένων πολιτών ήταν αρκετά, καθώς ο όγκος του νερού που πέρασε μέσα από τον αστικό ιστό, ήταν τεράστιος.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων μετέβη εσπευσμένα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή και επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής.