Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...!!! Έδωσαν ΧΑΡΗ σε διακινητές ΛΑΘΡΟ για ανανέωση άδειας ταξί (ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ) και έκδοση διαβατηρίου...!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση σε διάστημα ενός μήνα, που διακινητής μεταναστών απολαμβάνει τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου με την ...


Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση σε διάστημα ενός μήνα, που διακινητής μεταναστών απολαμβάνει τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου με την άρση των συνεπειών των πράξεών του






Καταδικάστηκε στο Εφετείο σε 15 μήνες φυλάκιση για διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας και του δόθηκε χάρη για να ανανεώσει την άδεια ταξί. Ο λόγος για Έλληνα πολίτη για τον οποίο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αίρονται οι συνέπειες της καταδίκης του για το αδίκημα της προώθησης στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτου κράτους, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, προκειμένου να ανανεώσει την ειδική άδεια οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου.


Όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 8 Νοεμβρίου,“με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 23.10.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, αίρονται: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Π.Ε του Ι, με την .../2014 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σε ποινή φυλάκισης δέκα πέντε (15) μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της προώθησης στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτου κράτους, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος προκειμένου να ανανεώσει την ειδική άδεια οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου (ταξί)”.




Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση σε διάστημα ενός μήνα, που διακινητής μεταναστών απολαμβάνει τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου με την άρση των συνεπειών των πράξεών του. Νωρίτερα, στις 4 Οκτωβρίου, δόθηκε η δυνατότητα σε Ελληνα πολίτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα τέλη του 2015 για προώθηση παράτυπων μεταναστών, να προχωρήσει στην έκδοση διαβατηρίου:

“Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 19.9.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Φ.Ν του Γ με την .../...2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική, για την αξιόποινη πράξη της προώθησης στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας υπηκόων τρίτης χώρας που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος και είχαν εισέλθει παράνομα σε αυτό, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την έκδοση διαβατηρίου”.

Στο μεταξύ, με την υπουργική απόφαση της 8ης Νοεμβρίου αίρονται και οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη δικηγόρου σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών από το Πενταμελές Εφετείο Κέρκυρας για την αξιόποινη πράξη της απιστίας δικηγόρου [μη παράσταση σε δίκη εντολέως του], προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα.

Μανώλης Γαλάνης ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ