Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία ξεκινά τον «επαναπατρισμό» τζιχαντιστών – Ο Ερντογάν στέλνει 2.500 εξτρεμιστές σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Μία εβδομάδα μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι «η Τουρκία δεν είναι ξενοδοχείο» για αλλοδαπούς εξτρε...


Μία εβδομάδα μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι «η Τουρκία δεν είναι ξενοδοχείο» για αλλοδαπούς εξτρεμιστές, οι Αρχές στη γειτονική χώρα ξεκίνησαν τον επαναπατρισμό συλληφθέντων μαχητών του ISIS με την απέλαση σήμερα ενός Αμερικανού τζιχαντιστή, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν κι άλλοι επτά Γερμανοί και στη συνέχεια και προσεχώς 11 Γάλλοι.




«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου». Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είχε κατηγορήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν «τον εύκολο τρόπο» ανακαλώντας την υπηκοότητα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω. Την περασμένη Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι».

Η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της ΕΕ, μετέδωσε το TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.