Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Washington Post: Αυτός «κάρφωσε» τον Μπαγκντάντι -Θα πάρει μέχρι και 25 εκατομ. δολάρια ως αμοιβή

Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να λάβει, ο πληροφοριοδότης που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στον εντοπισμό του ηγέτη του ISIS...


Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να λάβει, ο πληροφοριοδότης που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στον εντοπισμό του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.





Συγκεκριμένα, ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, γνωστού με το προσωνύμιο «το φάντασμα».
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του και ανατινάχθηκε μαζί με τα τρία παιδιά του, αφού παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.


Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της επιδρομής, διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του.

Ο πληροφοριοδότης περιέγραψε την κρυψώνα του αλ Μπαγκντάντι
Οι ΗΠΑ προσέφεραν έως και 25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για πληροφορίες σχετικά με τον αυτοαποκαλούμενο «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους.

Η «πηγή» των Αμερικανών περιέγραψε πλήρως την κρυψώνα του αλ Μπαγκντάντι: τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ έως και τον αριθμό των σωματοφυλάκων του.

Ο πληροφοριοδότης, που στράφηκε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η Washington Post, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι τον παρέπεμψαν στους Αμερικανούς.