Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα καταργήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών» λέει ο πρόεδρος του VMRO που βρίσκεται ένα βήμα από την κυβέρνηση! Έρχεται Αλβανικό τσουνάμι στα Σκόπια...!!!

Με VMRO των φανατικών ψευτομακεδόνων, προσηλωμένων στην πανσλαβισμό και την "Μεγάλη Μακεδονία" των Σλάβων, να βρίσκεται προ τω...


Με VMRO των φανατικών ψευτομακεδόνων, προσηλωμένων στην πανσλαβισμό και την "Μεγάλη Μακεδονία" των Σλάβων, να βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, τα πράγματα στα Βαλκάνια περιπλέκονται και πάλι...

Το μέλλον της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει αβέβαιο τελικά, καθώς οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια ανοίγουν το δρόμο για πολλές κινήσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Σκοπιανή αντιπολίτευση, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην κατάργηση της προδοτικής συνθήκης.




Η Σκοπιανή αντιπολίτευση, η οποία και παραμένει κάθετη κατά της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, δηλώνει πως αν γίνει κυβέρνηση θα κυνηγήσει την επιστροφή στην παλιά ονομασία και την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσω του Συνταγματικού δικαστηρίου.

Διαβάστε το απόσπασμα από την συνέντευξη Μιλόσοσκι που δημοσιεύεται σήμερα στο Γερμανικό faz.net:

«Δημοσιογράφος: Tόσο εσείς όσο και το κόμμα σας, VMRO, συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την προηγούμενη ονομασία. Εάν το VMRO κερδίσει τις προσεχείς εκλογές και έρθει στην εξουσία, θα επαναφέρει την παλιά ονομασία;

Μιλόσοσκι: Υπάρχουν τρόποι για να επιστρέψουμε στην παλιά μας συνταγματική ονομασία. Όμως όλες είναι περίπλοκες. Μια πιθανότητα είναι να προσφύγουμε στο Συνταγματικό δικαστήριο και να ανακηρύξουμε την συμφωνία με την Ελλάδα άκυρη. Αυτό μπορεί να γίνει έχοντας ως βάση το περυσινό δημοψήφισμα, στο οποίο δεν υπήρχε πλειοψηφία για την κατάργηση της παλιάς ονομασίας. Έπειτα έχουμε και αυτά τα μέλη της βουλής που ψήφισαν για την αλλαγή της ονομασίας μετά από εκβιασμούς και απειλές χωρίς να έχουν ελεύθερη βούληση. Τους είχαν απειλήσει με φυλάκιση, ο δημόσιος κατήγορος και οι υπόλοιποι δικαστές, οι οποίοι ήταν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν ψήφιζαν την αλλαγή της ονομασίας».

Αυτό φυσικά προβλέπει και την εκ νέου αύξηση του σκοπιανού εθνικισμού/αλυτρωτισμού, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει ξανά τους ασκούς του Αιόλου από την αλβανική πλευρά που δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, ειδικά όταν το 1/3 των κατοίκων των Σκοπίων είναι αλβανοί κι εκεί... πρέπει να βάλουμε κι εμείς λίγο το χεράκι μας... Γιατί άλλη λύση πέραν της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ του σλαβικού μορφώματος δεν υπάρχει.