Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ... To Toυρκικό ΠΝ ανοίγει «πυρ» με παράνομη NAVTEX ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο...!!

«Βράζει» η ανατολική Μεσόγειος, καθώς η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση δύο NAVTEX που βάζουν «φωτιά» στην περιοχή, για ασκήσεις με πραγματικ...


«Βράζει» η ανατολική Μεσόγειος, καθώς η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση δύο NAVTEX που βάζουν «φωτιά» στην περιοχή, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ωστόσο αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι η συμμετοχή και του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού.






Συγκεκριμένα η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, δέσμευσε με την NAVTEX 1113/19, μια μεγάλη περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου για άσκηση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά από τις 12 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα τουρκική τακτική, καταδεικνύουν πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Άγκυρας να σφετεριστεί τον έλεγχο της περιοχής, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά, την ρωσική άσκηση.

Σχετική NAVTEX με δέσμευση της περιοχής για άσκηση του ρωσικού ναυτικού, έχει εκδώσει και ο σταθμός του Ηρακλείου που έχει την σχετική δικαιοδοσία με βάση τους διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, αναφέρει το news.gr