Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O βασιλιάς Κωνσταντίνος πήγε στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του Νικόλαου με αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Κωνσταντίνος Β΄, είναι σήμερα 79 ετών και λόγω κάποιων κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετακινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. ...


Ο Κωνσταντίνος Β΄, είναι σήμερα 79 ετών και λόγω κάποιων κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετακινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο, με την οικογένειά του στο πλευρό του που πάντοτε τον στηρίζει, δεν παραιτείται, κάνει διακοπές και δημόσιες εμφανίσεις έχοντας πολύ καλή διάθεση.




Χθες, βρέθηκε στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του Νικόλαου, η οποία έγινε στο Μουσείο Μπενάκη η οποία λέγεται Aegean-Dessert: Έρημος και θάλασσα. Αθήνα και Ντόχα. Αντίθετα πράγματα και όμως όμοια με ένα τρόπο που θυμίζει την απεραντοσύνη και τη ρευστότητα της φύσης. Αυτοί ακριβώς οι παραλληλισμοί ανάμεσα στην έρημο του Κατάρ και του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάζονται στην έκθεση Aegean Dessert του Πρίγκιπα Νικόλαου στο Μουσείο Μπενάκη, ο οποίος δημιούργησε δύο βιωματικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στην Ντόχα.

Οι εικόνες από την έρημο του Κατάρ δίπλα σε φωτογραφίες του Αιγαίου Πελάγους υπογραμμίζουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των εναλλασσόμενων αυτών τοπίων, ενώ σε κάποιες συνενώνονται τα δύο στοιχεία, η έρημος και η θάλασσα, δημιουργώντας ένα οπτικό παιχνίδι. Οι εγκαταστάσεις, στηριγμένες στην τοπική αρχιτεκτονική και εμπλουτισμένες με παραδοσιακές μουσικές και ακούσματα δημιουργημένα σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, τονίζουν τον διάλογο των πολιτισμών μέσω της τέχνης.

Η έρημος του Κατάρ απαθανατίστηκε σε ένα από τα ταξίδια του Πρίγκιπα Νικόλαου στη Ντόχα, όταν ήταν καλεσμένος της Α.Ε. Σεΐχα Αλ Μαγιάσα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, μιας από τις σημαντικότερες μορφές στον χώρο της τέχνης παγκόσμια. Στην Αθήνα, οι φωτογραφίες θα φιλοξενηθούν σε μια σκηνή Βεδουίνων (bait al shaar) η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.