Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mετανάστες πήγαν να κάψουν πολιτικό! – Είπε η «Δανία για τους Δανούς» & του πέταξαν κροτίδες – Δείτε βίντεο

Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε ότι οι συμμορίες της Κοπεγχάγης μπορεί να στοχεύουν τον ηγέτη Ράσμους Παλουντάν, ο οποίος αντιτίθεται στο...


Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε ότι οι συμμορίες της Κοπεγχάγης μπορεί να στοχεύουν τον ηγέτη Ράσμους Παλουντάν, ο οποίος αντιτίθεται στο Ισλάμ και τη μαζική μετανάστευση.






Ο Ράσμους Παλουντάν, ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Δανίας Stram Kurs, φυγαδεύτηκε από την αστυνομία αφού δέχθηκε επίθεση με κροτίδες κατά τη διάρκεια ομιλίας στην περιοχή Τίνγκμπιεργκ, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες.

Όπως φαίνεται από βίντεο που δημοσίευσε το ίδιο το κόμμα, η ομιλία του διακόπτεται από τις κροτίδες (στο 14:39 του βίντεο).


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η πρώτη κροτίδα εκτοξεύτηκε από την οροφή του κτιρίου απέναντι από τον Παλουντάν. Η επόμενη έκρηξη συνέβη κοντά στον Παλουντάν, ενώ ένα παράθυρο πίσω του έσπασε.

Μετά την τρίτη έκρηξη, αστυνομικοί φυγάδευσαν τον πολιτικό μακριά από το σημείο και τον μετέφεραν σε μια μαύρη BMW.




Παρά την αστυνομική παρουσία, κανένας δράστης δεν συνελήφθη για την επίθεση.

Το κόμμα Stram Kurs έγραψε ότι οι συναντήσεις έχουν στόχο τη διαμαρτυρία για την αποτυχία της αστυνομίας να διατηρήσει την ελευθερία συναθροίσεως στη Δανία.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Κοπεγχάγης φέρεται να έλαβε πληροφορίες κατά τις οποίες οι συμμορίες στη Δυτική Κοπεγχάγη έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Παλουντάν, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική κατά του Ισλάμ και της μετανάστευσης.

«Έχουμε ακούσει ότι ανεξάρτητα από το πού εμφανίζεται, οι συμμορίες δεν θα δεχτούν την παρουσία του. Δεν είναι αυτό που συνήθως βλέπουμε», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μόγκενς Λαουρίντσσεν στην εφημερίδα Berlingske.

Ο Παλουντάν έχει δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις σε σχέση με τις διαδηλώσεις του σε χώρους όπου διαμένουν μετανάστες.

Μετά από μια σύντομη παύση, όταν το Stram Kurs δεν μπορούσε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στην Κοπεγχάγη για λόγους ασφαλείας, ο Παλουντάν επανήλθε καίγοντας το Κοράνι, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας πως η ενέργειά του αποτελεί θρίαμβο της ελευθερίας του λόγου και της θρησκεία

Το Stram Kurs ιδρύθηκε το 2017 με κεντρικό σύνθημα «Δανία για τους Δανούς». Καθώς το κόμμα συνηθίζει να καίει το Κοράνι κατά τη διάρκεια των δημόσιων συγκεντρώσεών του, οι διαδηλώσεις του έχουν προκαλέσει συχνά ταραχές παρά την επιτήρηση της αστυνομίας.

Ο Ράσμους Παλουντάν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης του Ισλάμ στη Δανία, της απέλασης προσφύγων και της ακύρωση χορήγησης ιθαγένειας Δανίας σε μη ευρωπαίους μετανάστες, προειδοποιώντας ότι οι Δανοί θα γίνουν μειοψηφία στη χώρα τους.pentapostagma.gr