Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...!!! Αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της τουρκικής τράπεζας «Kuveyt Turk» για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου τα τέσσερα παιδιά ενός Αμερικανού και της Ισραηλινής συζύγου του, που σκοτώθηκαν από την παλαιστινιακή ισλαμισ...


Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου τα τέσσερα παιδιά ενός Αμερικανού και της Ισραηλινής συζύγου του, που σκοτώθηκαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς το 2015, κατέθεσαν αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της τουρκικής τράπεζας «Kuveyt Turk».

Κατηγορούν την τουρκική τράπεζα ότι χρηματοδοτεί τη Χαμάς στις τρομοκρατικές επιθέσεις της, γράφει η «New York Post».




Η αγωγή εναντίον αυτής της (ισλαμικής) τράπεζας που συμμορφώνεται με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία και έχει μέτοχο την τουρκική κυβέρνηση, ήρθε δύο εβδομάδες μετά την επιβολή κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε 11 σχετιζόμενες με την Τουρκία οντότητες και άτομα για την υποστήριξη της Χαμάς και άλλων τζιχαντιστικών σκοπών.

Όπως σημειώνει η «New York Post», τα στοιχεία συνεχώς αυξάνονται ότι η Τουρκία έχει καταστεί καταφύγιο για περιφερειακούς «κακούς».

Υπό τη διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, η Τουρκία έγινε ένα ανεκτικό καθεστώς για τα αδίστακτα καθεστώτα και τους παράνομους τραπεζίτες τους.

Μεταξύ 2012 και 2015 ήταν το Ιράν που ξέπλενε χρήμα στην Τουρκία, τώρα είναι η Βενεζουέλα, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι και ένας άνδρας του καθεστώτος Άσαντ, που του έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις, διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο επιχειρήσεων στην Τουρκία που επιτρέπει στη Συρία να αποφεύγει αμερικανικές κυρώσεις.

Η Τουρκία έχει αποδειχτεί επίσης καταφύγιο για τρομοκράτες.

Τον Απρίλιο το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλλε κυρώσεις σε έξι άτομα και σε μια τουρκική εταιρεία ανταλλαγής συναλλάγματος για τον ρόλο τους στη χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις είναι γνωστό ότι κάνουν τα κλειστά μάτια στους τζιχαντιστές, γράφει η «New York Post», ενώ τα τουρκικά δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν με επιείκεια.

Μετά την εκδίωξή της από την Αίγυπτο το 2013, η αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, στην οποία άνοιξε και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εκτός από την ισλαμική προπαγάνδα που μεταδίδουν, τα κανάλια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την Τουρκία εξαπολύουν συνεχώς απειλές για τις ζωές Αιγυπτίων αξιωματούχων και ξένων πολιτών στην Αίγυπτο.

Η τουρκική κυβέρνηση, που έχει κλείσει εκατοντάδες ΜΜΕ και εκατοντάδες δεκάδες δημοσιογράφους, υπερασπίζεται την «ελευθερία έκφρασης» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Σαλέχ Αρούρι, ο οπλαρχηγός της Χαμάς που ευθύνεται για την απαγωγή και φόνο το 2014 στη Δυτική Όχθη τριών εφήβων, καθοδήγησε την επιχείριση από τουρκικό έδαφος.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τον χαρακτήρισε τρομοκράτη και τον επικήρυξε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η αγωγή κατά της τουρκικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη έχει τη δυνατότητα να ελέγξει και την ατιμωρησία της Τουρκίας.

Το 2016 ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης υπέβαλλε μήνυση στην Καλιφόρνια ενάντια στην τουρκική τράπεζα «Kuveyt Turk» και στη μητρική της εταιρεία «Kuwait Finance House», για δωρεές προς το Ισλαμικό Κράτος.

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την υπόθεση επειδή δεν μπορούσε να αποδειχτεί ότι είχε ζημιωθεί Αμερικανός πολίτης από μια τέτοια δραστηριότητα.