Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ... Τον Μπαγκντάντι «κάρφωσε» στη CIA μία από τις συζύγους του!

Η δημοσιογράφος των «New York Times», Rukmini Callimachi, ειδική σε θέματα Αλ Κάιντα και τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, με σειρά αναρτήσεώ...


Η δημοσιογράφος των «New York Times», Rukmini Callimachi, ειδική σε θέματα Αλ Κάιντα και τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, με σειρά αναρτήσεών της στο Twitter, αποκαλύπτει πώς έφτασαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να σκοτώσουν τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.




Όπως γράφει, δύο πηγές επιβεβαίωσαν στους «New York Times» ότι η τοποθεσία που κρυβόταν στον Μπαγκντάντι είχε επιβεβαιωθεί από τις αρχές Ιουλίου και όχι τις τελευταίες δύο εβδομάδες όπως ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το καλοκαίρι συνελήφθησαν ένας αγγελιοφόρος του Μπαγκντάντι και μία από τις συζύγους του. Οι αιχμάλωτοι παραδόθηκαν στη CIA για ανάκριση.

Εκεί μίλησαν. Έδωσαν λεπτομέρειες που συνδυάστηκαν με άλλες πληροφορίες που είχε η CIA και οδηγούσαν στο κρησφύγετο στην Ιντλίμπ.

Αλλά ήταν επικίνδυνα ακόμα τότε να επιχειρήσουν.

Στο κρησφύγετο ο Μπαγκντάντι είχε μαζί του και αμάχους.

Επειδή υπήρχε η πληροφορία ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκόπευε να μετακινηθεί, σχεδιαζόταν επιχείριση να τον πιάσουν ενώ θα ταξίδευε.

Ο Μπαγκντάντι όμως δεν μετακινούνταν. Και ο καιρός περνούσε.

Έτσι αποφασίστηκε η επιδρομή, που κατέληξε στον θάνατό του.