Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία καλεί για εξηγήσεις και τον Γάλλο πρεσβευτή -Για το ψήφισμα υπέρ των Κούρδων της Συρίας...!!!

Η Τουρκία κάλεσε την Πέμπτη τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα σε εξηγήσεις για ψήφισμα που επικρίνει τη στρατιωτική επιχείρησή της ...


Η Τουρκία κάλεσε την Πέμπτη τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα σε εξηγήσεις για ψήφισμα που επικρίνει τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στον Γάλλο πρεσβευτή. Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε απορρίψει «κατηγορηματικά» τις αποφάσεις που έλαβε η Γερουσία και η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας όσον αφορά την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».






Την Τετάρτη η Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που καταδικάζει την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, η οποία και πήρε το όνομα «Πηγή Ειρήνης».

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική οργάνωση" από την Άγκυρα. Παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκρίνει την περασμένη εβδομάδα και η Γερουσία.