Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ... «Μετράμε ώρες για νέα εξέγερση στην Σάμο»...!! Κραυγή απόγνωσης από το νησί...

Κραυγή απόγνωσης εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής "τεντιμπόηδες" με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο δήμαρχο...


Κραυγή απόγνωσης εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής "τεντιμπόηδες" με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.




Ο κ. Στάντζος επισήμανε την ανάγκη για τον άμεσο απεγκλωβισμό από το νησί της Σάμου των προσφύγων και των μεταναστών. Όπως είπε, « σε μία κατασκήνωση 680 ατόμων είναι 6.000 πληθυσμός, οι οποίοι είναι ελεύθεροι καθ' όλο το 24ωρο σε μία πόλη 7.000 κατοίκων. Ένας μικρός δρόμος χωρίζει την κατασκήνωση από το χωριό ενώ σε απόσταση 200 μέτρων από το ΚΥΤ βρίσκεται το νηπιαγωγείο. Τίθεται κορυφαίο θέμα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των μεταναστών - προσφύγων που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο από τις ετερόκλητες ομάδες που λειτουργούν στο εσωτερικών του ΚΥΤ».

«Ζήσαμε από τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων στη Σάμο. Η ηρεμία που επικρατεί προαναγγέλλει τη νέα έκρηξη. Αποφύγαμε τα χειρότερα χθες το βράδυ αλλά μετράμε ώρες για νέα εξέγερση. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι μη διαχειρίσιμη. Ο κόσμος φοβάται, υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Είναι απαράδεκτο να παραμένει αυτή η αίσθηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Στάντζος απηύθυνε έκκληση να φύγουν από το νησί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. «Πρέπει να φύγει ο πληθυσμός από το νησί, είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή, είναι αποσταθεροποιημένη όλη η περιοχή. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια σύνθεση πληθυσμών πάνω στη Σάμο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου τόνισε ότι «υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει απεγκλωβισμός του πληθυσμού από το νησί αλλά θέλουμε έμπρακτη απόδειξη με απεγκλωβισμό του πληθυσμού. Δεν μπορώ να προστατεύσω. Οι Σαμιώτες από το 2015 εκφράζουμε αλληλεγγύη στο προσφυγικό αλλά δεν μπορεί το αντίτιμο που παίρνουμε να είναι η κατεστραμμένη πόλη. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών σας λέω μετράμε ώρες για νέα εξέγερση. Όχι στη Σάμο αυτή η τύχη».