Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ! Ετοιμάζει... βόμβα ο Τραμπ με τα πλάνα της εξόντωσης του Μπακρ αλ Μπαγκντάντι!

newsitΕικόνες από την αμερικανική επιδρομή εξόντωσης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξετάζει να δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν...


newsitΕικόνες από την αμερικανική επιδρομή εξόντωσης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξετάζει να δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Προς το παρόν το βίντεο της επιδρομής των Αμερικανών στο "άντρο" του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παραμένει "απόρρητο" και θα πρέπει να "αποχαρακτηριστεί". Την ίδια στιγμή στον ISIS φέρεται να έχουν ήδη νέο αρχηγό. Ο λόγος για τον Αμπντουλάχ Καρντάς (ή Καρντές), γνωστό και με το παρατσούκλι "καθηγητής".





Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης ενός τμήματος του βίντεο της επιχείρησης κατά του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα (28.10.2019).

Πρόκειται για το απόρρητο βίντεο που τραβήχτηκε το Σάββατο (26.10.2019), από την επιδρομή στη βόρεια Συρία, όπου και σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Για να δει, όμως, το φως της δημοσιότητας, το οπτικοακουστικό αυτό υλικό θα πρέπει πρώτα να “αποχαρακτηριστεί”.


Το βίντεο αυτό, ενδέχεται να περιλαμβάνει εναέρια πλάνα και ίσως πλάνα από κάμερες, οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες στους στρατιώτες, που έλαβαν μέρος στην επιδρομή.

“Το σκεφτόμαστε. Ίσως”, δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στους δημοσιογράφους πριν πετάξει για το Σικάγο. “Ίσως πάρουμε κάποια τμήματά του και τα δημοσιεύσουμε”, δήλωσε ο ίδιος.

Τραμπ: Νέα επίθεση κατά του σκοτωμένου αλ Μπαγκντάντι
Μιλώντας αργότερα τη Δευτέρα (28.10.2019) στους επικεφαλής της αστυνομίας στο Σικάγο, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του θανόντος ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

“Ήταν χωρίς ζωή, δεν πέθανε γενναία”, είπε ο Τραμπ, πανηγυρίζοντας για τον θάνατό του. “Όπως ξέρετε, ήταν ένα τεράστιο Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας. Σκοτώσαμε τον αρχηγό του ISIS”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αποσπώντας χειροκροτήματα από το ακροατήριο στο ετήσιο συνέδριο των επικεφαλής της αστυνομίας.

Μάλιστα, ο Τραμπ καυχήθηκε ότι κατάφερε να σκοτώσει τον τρομοκράτη ηγέτη, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

“Τον έψαχναν για πολύ καιρό. Τον έψαχναν για πολλά χρόνια. Ήταν άρρωστος και εξαθλιωμένος και τώρα είναι νεκρός”, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να σκοτωθεί εδώ και χρόνια.

“Έχτισε το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους. Ακούσατε για το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν αυτός. Είχε το μέγεθος μιας πολιτείας σαν το Οχάιο και είχε 7 εκατομμύρια κατοίκους. Και μεγάλωνε γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα. Αλλά είχαν ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και 2,5 χρόνια”, σημείωσε ο Τραμπ, υπονοώντας ότι η κρίσιμη ημερομηνία ήταν αυτή της ανάληψης των καθηκόντων του.


Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, φέρεται να ορίστηκε ο διάδοχός του στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Πρόκειται για τον Αμπντουλάχ Καρντάς (ή Καρντές), γνωστός και ως Χατζί Αμπντουλάχ αλ Αφάρι, ο οποίος έχει και το παρατσούκλι “καθηγητής”.

Ο Ιρακινός έχει φήμη αδίστακτου στελέχους του ISIS και ήταν επί μακρόν ηγέτης εν αναμονή. Ήταν επίσης έμπιστος του Αμπού Αλάα αλ Άφρι – πρώην υπαρχηγού του αλ Μπαγκντάντι – που σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή με ελικόπτερα προ τριετίας.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας, ανέφερε στο Newsweek:

“Ο Μπαγκντάντι ήταν ο επικεφαλής. Δεν εμπλεκόταν σε επιχειρήσεις. Έλεγε “ναι” ή “όχι”, αλλά δεν μετείχε στους σχεδιασμούς των επιχειρήσεων”.

Ο Καρντάς είναι πρώην αξιωματικός του στρατού του Σαντάμ Χουσέιν και μεγάλωσε κοντά στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, όταν και οι δύο φυλακίστηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις, στην Μπάσρα, το 2003, για σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Στις φυλακές του Ιράκ, ο Μπαγκντάντι εξελίχθηκε σε δημαγωγός των τζιχαντιστών και προσηλύτισε εκατοντάδες κρατούμενους στο αρρωστημένο όραμα του για το χαλιφάτο του ISIS.

Έτσι εξοντώθηκε ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία
Η χερσαία επιχείρηση στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη Συρία, είχε τη συνδρομή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους και πλοίων. Οι στρατιώτες είχαν επίσης ένα στρατιωτικό ρομπότ, το οποίο τελικά δεν χρησιμοποίησαν.

Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί σκύλοι απογειώθηκαν με 8 ελικόπτερα από μια άγνωστη στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή.

Μόλις είχαν προσεγγίσει το συγκρότημα του Μπαγκντάντι, τα ελικόπτερα δέχθηκαν πυρά, όμως οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν σύντομα να καταστείλουν την επίθεση και να προσγειωθούν με ασφάλεια.

“Πιστεύοντας ότι η κεντρική είσοδος στο κτίριο ήταν παγιδευμένη, εισήλθαν σε δευτερόλεπτα ανατινάσσοντας τον τοίχο”, αφηγήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνέντευξη Τύπου της 26ης Οκτωβρίου.


Οι αμερικανικές δυνάμεις σύντομα «καθάρισαν» το κτίριο «με τον κόσμο είτε να παραδίνεται είτε να πυροβολείται και να σκοτώνεται», περιέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Έντεκα παιδιά απομακρύνθηκαν, χωρίς να τραυματιστούν, και η φροντίδα τους ανατέθηκε σε έναν τρίτο συμβαλλόμενο, τον οποίο δεν αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος. Αμερικανοί στρατιώτες αιχμαλώτισαν και κατόπιν φυλάκισαν μαχητές του ΙSIS.

Διέφυγε στο τούνελ
Ο Μπαγκντάντι διέφυγε σε ένα υπόγειο τμήμα του συγκροτήματος και σε ένα τούνελ, παίρνοντας μαζί του τρία από τα παιδιά του. Ο Έσπερ ανέφερε στην εκπομπή του Τζέικ Τάπερ στο CNN ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κάλεσαν τον Μπαγκντάντι να παραδοθεί, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Τον κυνήγησαν οι σκύλοι και αφού βρέθηκε σε αδιέξοδο, ο αρχηγός του ISIS «κλαψουρίζοντας και κλαίγοντας και φωνάζοντας», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και τα παιδιά του και να προκαλέσει την κατάρρευση της σήραγγας. Κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, αν και ένας σκύλος τραυματίστηκε σοβαρά.

Εξέταση στο ακρωτηριασμένο πτώμα
Με το σώμα του Μπαγκντάντι “ακρωτηριασμένο από τις εκρήξεις”, οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν εξέταση DNA για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του σε περίπου 15 λεπτά. “Τα αποτελέσματα της εξέτασης επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του με τρόπο βέβαιο, άμεσο και απόλυτα θετικό. Ήταν εκείνος”, σημείωσε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο Μπράιαν, που μίλησε στην εκπομπή του NBC Meet The Press δήλωσε: “Μπορώ να σας πω ότι τα νέα ήταν φοβερά χθες τη νύχτα. Ήταν 07.15 τοπική ώρα. Βρισκόμασταν στο Situation Room. Και ο διοικητής της αποστολής μας κάλεσε και είπε: “100% επιβεβαίωση, τζακ ποτ”.

Συλλογή “άκρως ευαίσθητου” υλικού
Οι στρατιώτες συνέχισαν να ερευνούν το συγκρότημα, παίρνοντας «άκρως ευαίσθητο υλικό» μαζί τους, περιλαμβανομένων πληροφοριών για την προέλευση του ISIS και των μελλοντικών σχεδίων του. Συνολικά, οι αμερικανικές δυνάμεις παρέμειναν στο κτίριο για περίπου 2 ώρες προτού επιστρέψουν αεροπορικώς ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Αναφορικά με τη σορό του Μπαγκντάντι, ο Ο’ Μπράιαν επισήμανε ότι αναμένεται να ακολουθηθεί το ίδιο πρωτόκολλο που τηρήθηκε το 2011 με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είχε ταφεί στη θάλασσα, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συμβουλευτεί ειδικούς στον ισλαμικό νόμο και τα ισλαμικά τελετουργικά.