Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Ραγίζουν καρδιές τα δάκρυα του παππού – Οργή για το νεαρό που τον λήστεψε!

Η ληστεία σημειώθηκε στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Θύμα ένας 90χρονος, που περιγράφει τις στιγμές που έζησε. Τι είναι αυτό που τον πληγ...


Η ληστεία σημειώθηκε στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Θύμα ένας 90χρονος, που περιγράφει τις στιγμές που έζησε. Τι είναι αυτό που τον πληγώνει περισσότερο...




Χαμογελαστός και καλοντυμένος ήταν ο νεαρός που πλησίασε τον ενενηντάχρονο Νικόλαο Λιάκα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και κατάφερε δίχως ο ίδιος να υποψιαστεί το παραμικρό, να του αρπάξει το δαχτυλίδι που φορούσε και περίπου 500 ευρώ που είχε στην τσέπη του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως «ήταν ένας κύριος χαμογελαστός, που βρέθηκε στον δρόμο μου όταν πήγαινα στο ΚΑΠΗ της περιοχής μου.

Με χαιρέτησε και μου μίλησε, ρώτησε εάν είμαι καλά, μου έδωσε το χέρι του και κοίταξε το δαχτυλίδι που φορούσα. Του άρεσε είπε και μου ζήτησε να το βγάλω για να πάει σε χρυσοχόο και να πάρει δήθεν μέτρα. Μάλιστα όταν είδε ότι δεν βγαίνει εύκολα, το τράβηξε δυνατά για να το βγάλει από το χέρι μου, με πόνεσε αλλά τελικά κατάφερε να το βγάλει».

Όπως κατήγγειλε και στην αστυνομία ο 90χρονος, ο δράστης δεν αρκέστηκε στο δαχτυλίδι. «Μου ζήτησε χρήματα και όταν έβαλα το χέρι στην τσέπη για να βγάλω 10 ευρώ να του τα δώσω, είδε τα χρήματα που είχα και μου τα άρπαξε. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, αιφνιδιάστηκα, τα πήρε από την τσέπη μου, με έσπρωξε και εξαφανίστηκε τρέχοντας» περιέγραψε ο κ. Λιάκας και πρόσθεσε πως «τα συγκεκριμένα χρήματα, περίπου 500 ευρώ, τα είχα πάρει από την τράπεζα για να πληρώσω το πετρέλαιο στο χωριό».

Ο Νικόλαος Λιάκας, αν και μεγάλος σε ηλικία, προσπάθησε να τον κυνηγήσει δεν κατάφερε όμως να τον φτάσει. Ιδιαίτερα συγκινημένος υπογράμμισε ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο, ήταν που του άρπαξε το δαχτυλίδι, το οποίο ήταν οικογενειακό κειμήλιο, δώρο από την πεθερά του και δεν το έβγαζε ποτέ από το χέρι του.

«Όποιος περπατάει στο δρόμο, ειδικά εάν είναι ηλικιωμένος όπως εγώ, καλό είναι να μην λέει ούτε “γεια”, σε κανέναν.

Να μη μιλάνε οι ηλικιωμένοι σε ξένους, μόνο σε αυτούς που γνωρίζουν καλά. Τα παιδιά μου, μου είχαν μιλήσει. Μου ζήτησαν να είμαι προσεκτικός. Με ξεγέλασε όμως αυτός ο νεαρός, έγιναν όλα τόσο γρήγορα και απλά, που δεν κατάλαβα τίποτα» εκμυστηρεύτηκε ο 90χρονος, κάνοντας έκκληση να είναι πιο “υποψιασμένα”, ειδικότερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας..newsit.gr