Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χρυσοχοΐδης: «Ιδιώτες γιατροί έβγαζαν «ευάλωτους» χιλιάδες πρόσφυγες»

lykavitosΣτην καταγγελία ότι ιδιώτες γιατροί και υπάλληλοι των υπηρεσιών ασύλου είχαν στήσει «βιομηχανία» για να βαφτίζουν άκριτα ως «ευάλω...


lykavitosΣτην καταγγελία ότι ιδιώτες γιατροί και υπάλληλοι των υπηρεσιών ασύλου είχαν στήσει «βιομηχανία» για να βαφτίζουν άκριτα ως «ευάλωτους λόγω μετατραυματικού στρες» αιτούντες άσυλο, προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα «να μην γίνονται επιστροφές» και τα συγκεκριμένα άτομα να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.






Κατά τη δευτερολογία του ενώπιον της αρμόδια κοινοβουλευτικής Επιτροπής που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για το άσυλο προσφύγων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πρόγραμμα ταχύτατης εξέταση των αιτήσεων ασύλου και επιστροφής στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια προσχηματική ρητορική ότι κάποιοι είναι υπέρ και άλλοι κατά των μεταναστών. Κάποιοι είναι ευαίσθητοι και κάποιοι λιγότερο. Όμως, αυτό που μετρά στην πολιτική είναι η πράξη και το αποτέλεσμα και εδώ έχουμε να κάνουμε με ενωσιακό δίκαιο και εφαρμογή 2 ευρωπαϊκών οδηγιών», σημείωσε επίσης ενώ εξήγησε ότι το 76% των αιτήσεων ασύλου που καταθέτουν Αφγανοί ικανοποιείται όταν την ίδια ώρα το αντίστοιχο ποσοστό στην Γερμανία είναι 46%. «Γιατί; Έχουμε ειδική κατηγορία Αφγανών εμείς;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει: «Το νομοσχέδιο τα καταργεί όλα (σ.σ. νόμο ΣΥΡΙΖΑ) εκτός από την οργάνωση της διοίκησης. Όλα τα άλλα είναι νέα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκαν 156 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων περίπου 40 χιλιάδες εξετάστηκαν. «Υπάρχει υπόλοιπο 110 χιλ. Πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι; Ξέρει κανείς από εσάς να μας απαντήσει;

Που είναι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα;», υπογράμμισε με νόημα. Σε ότι αφορά τις επιστροφές επισήμανε ότι μόλις 1800 επιστράφηκαν ενώ άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και για την διαχείριση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Συγκεκριμένα μίλησε για «εγκλωβισμένα παιδιά σε κλουβιά και κρατητήρια».