Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΕΨΑΧΝΑΝ...;;; Καβάλα: Αλβανοί έκαναν λαθρανασκαφές σε αρχαίο ορυχείο

Πρωί- πρωί έπιασαν... «δουλειά» δύο Αλβανοί επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι, οι οποίοι εφοδιάστηκαν με όλα τα απαραίτητα για να κάνουν λαθρανασκα...


Πρωί- πρωί έπιασαν... «δουλειά» δύο Αλβανοί επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι, οι οποίοι εφοδιάστηκαν με όλα τα απαραίτητα για να κάνουν λαθρανασκαφές σε ένα σημείο ορεινής περιοχής στην Καβάλα, όπου περίμεναν να ανακαλύψουν αρχαία αντικείμενα ή ακόμη και χρυσό!






Οι αλλοδαποί ηλικίας 41 και 48 χρόνων οργάνωσαν ολόκληρη επιχείρηση στον χώρο όπου σύμφωνα με αρχαιολόγο ο οποίος ενημερώθηκε αργότερα για την σύλληψή τους, έχουν εντοπιστεί θέσεις μεταλλευτικής εγκατάστασης από την αρχαιότητα. Με το Ι.Χ. φορτηγό τους είχαν μεταφέρει εκεί φτυάρια, ένα καροτσάκι για να μεταφέρουν τα χώματα από το τούνελ που σκόπευαν να ανοίξουν, ακόμη και ένα... αναβατόριο!

Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να ανακαλύψουν κάτι πολύτιμο γιατί τους εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τους πέρασαν χειροπέδες. Εκτός από τα προαναφερόμενα, κατασχέθηκαν, ακόμη, μια μπαλαντέζα, μπαταρίες και ένας μετατροπέας ρεύματος. Οι δύο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.