Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η μεγαλύτερη Γαλανόλευκη στην πλαγιά δίπλα στο ιστορικό «όχι» – Βίντεο

Για ακόμη μία χρονιά, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας, στο λόφο δίπλα στο ιστορικό «ΟΧΙ», ό...


Για ακόμη μία χρονιά, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας, στο λόφο δίπλα στο ιστορικό «ΟΧΙ», όμως η Γαλανόλευκη απλώθηκε, χαρίζοντας ένα μαγικό θέαμα.




Οι Εθνοφύλακες Ιωαννίνων όπως και πέρυσι λόγω των ανέμων που πνέουν στην κορυφή του λόφου αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να μην ανυψωθεί η σημαία με γερανό αλλά να απλωθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο με το περσινό ενώ παράλληλα φρόντισαν να εξασφαλίσουν πλήρη φωτισμό της πλαγιάς ώστε η γαλανόλευκη να φαίνεται κατά την εκδήλωση της αναπαράστασης «ΚΑΛΠΆΚΙΑ 2019».

Υπενθυμίζεται ότι το γιγαντιαίο σύμβολο του Ελληνικού Έθνους που απλώθηκε σήμερα το μεσημέρι έχει διαστάσεις 27×42μ., και έκταση 1.134 τ.μ με την πρωτοβουλία αυτή των Εθνοφυλάκων να αποτελεί πράξη τιμής προς όλους εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία και την πατρίδα .

Η σημαία που είναι ορατή και από την Ε.Ο Ιωαννίνων Κόνιτσας , σε λίγες ώρες θα κλέψει και φέτος τα βλέμματα των επισκεπτών που θα κατακλύσουν την περιοχή του Καλπακίου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της Μάχης που αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων για την αυριανή Εθνική Επέτειο . epirus-tv-news