Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Κούρδοι μαχητές: Εμείς δείξαμε πού βρίσκεται ο Μπαγκντάντι - Μας καθυστέρησαν οι Τούρκοι

Ο Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εντόπισαν τη θέση ...


Ο Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εντόπισαν τη θέση του αρχηγού του ISIS και ότι η τουρκική εισβολή καθυστέρησε την επιχείρηση ένα μήνα- Το Ιράκ, από τη μεριά του, ανακοίνωσε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του ήταν αυτή που εντόπισε το μέρος όπου βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους




Έκδηλη είναι ανησυχία, ύστερα από τον νέο κύκλο αστάθειας στη Συρία, για την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών σε περιοχές της βόρειας Συρίας δέχονται συνεχή τουρκικά πυρά, παρά τις συμφωνίες για εκεχειρία. Οι ΗΠΑ κατηγορούνται για ανοχή απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, οι Κούρδοι όμως υπενθυμίζουν στον Ντόναλντ Τραμπ τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση θανάτου του αρχηχού του ISIS.

Συγκεκριμένα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επικεφαλής των οποίων είναι οι Κούρδοι, ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση, στην οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έλαβε χώρα αφού οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF εντόπισαν τη θέση του.

Ο Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι δυνάμεις του θα εντείνουν τώρα τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και τις προσπάθειες να εντοπίσουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εν υπνώσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία ευθύνεται για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του Μπαγκντάντι καθυστέρησε περισσότερο από έναν μήνα.