Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: «Μόλις λήξει η εκεχειρία θα επιτεθούμε εάν δεν τηρηθούν οι αμερικανικές υποσχέσεις»

«Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, θα συνεχίσουμε την επίθεση στην Συρία ακόμα πιο δυναμικά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ση...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μόλις λήξει η εκεχειρία θα επιτεθούμε εάν δεν τηρηθούν οι αμερικανικές υποσχέσεις»

«Αν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ δεν τηρηθούν, θα συνεχίσουμε την επίθεση στην Συρία ακόμα πιο δυναμικά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως θα είναι απόλυτος σε ότι απαιτεί που δεν θα ανεχτεί την παρουσία έστω και λίγων τούρκων μαχητών στην «ζώνη ασφαλείας» όπως η Άγκυρα την έχει ορίσει




Πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι «οι τρομοκράτες του YPG/PKK» δεν έχουν θέση στο μέλλον της Συρίας.

Όπως είπε, κατά την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία «εξουδετερώθηκαν» 775 «τρομοκράτες YPG/PKK» και χάθηκαν οι ζωές 7 Τούρκων, 79 στρατιωτών του Συριακού Εθνικού Στρατού και 20 πολίτες.

Ερωτηθείς για την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει κάποιο τέτοιο αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως υπογράμμισε, η Άγκυρα έχει κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ όχι με τη Γαλλία και ο Γάλλος ομόλογός του μπορεί να μεταφέρει κάποιο μήνυμα των «τρομοκρατών» με τους οποίους συνομιλεί.

Στις 22:00 λήγει η εκεχειρία των 120 ωρών. Τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Τουρκία να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Βόρεια Συρία αν κρίνει πως δεν έχουν εκπληρωθεί οι όροι της συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για το αν δεν τηρηθούν οι όροι.