Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δύο θέσεις χαμηλότερα η Τουρκία στην παγκόσμια κατάταξη ισχύος

Η Τουρκία κατατάσσεται πλέον στην 16η θέση μεταξύ 80 χωρών σε μια ετήσια έρευνα που μετρά την παγκόσμια επιρροή. Η χώρα έπεσε δύο θέσεις...


Η Τουρκία κατατάσσεται πλέον στην 16η θέση μεταξύ 80 χωρών σε μια ετήσια έρευνα που μετρά την παγκόσμια επιρροή.

Η χώρα έπεσε δύο θέσεις από την 14η θέση το 2018, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα για την παγκόσμια δύναμη του αμερικανικού News and World Report.




Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με 20.000 άτομα από τις περιφέρειες, αξιολογεί τη χώρα ετησίως σύμφωνα με πέντε χαρακτηριστικά: αρχηγός, οικονομική επιρροή, πολιτική επιρροή, ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ισχυρό στρατό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συνέχισαν να διατηρούν την κατάταξή τους, ακολουθούμενες από την Κίνα, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.

Η Τουρκία, με πληθυσμό 80,7 εκατ. κατοίκων και ΑΕΠ 851,1 δισ. Δολαρίων, κατατάχθηκε αμέσως μετά την Αυστραλία και πριν από την Ινδία.

Η φετινή έρευνα διαπίστωσε ότι οι πρώτες εννέα ισχυρότερες χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεταξύ των κορυφαίων στρατιωτικών δαπανών του κόσμου, διατηρούν την κατάταξή τους από το 2018.

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης της Λιθουανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Λετονίας και της Εσθονίας θεωρούνται τα λιγότερο ισχυρά έθνη, σύμφωνα με την έρευνα.