Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ... Μας δίνουν μαθήματα, αυτοί που έχουν την κηλίδα της σφαγής

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε στην πρόθεση κρατών μελών της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στη διάθεση όπλων, με αφορμή την «Πηγή Ειρήνης» - ...

erdogan_ar

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε στην πρόθεση κρατών μελών της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στη διάθεση όπλων, με αφορμή την «Πηγή Ειρήνης» - «Έχουν πέσει οι μάσκες και είδαμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές» πρόσθεσε και επανέλαβε «αν δεν συμβούν αυτά που έχουμε ζητήσει, τότε μετά το τέλος των 120 ωρών, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους τρομοκράτες»




Σκληρή ρητορική κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την επιβολή εμπάργκο στη διάθεση όπλων, χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του, στην 3η Σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών της Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας. Εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς, αντιδρώντας στην επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, ήταν αυτοί εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε, χρησιμοποιώντας και μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα».

«Έχουν πέσει οι μάσκες»

Ακολούθως, ο Ερντογάν μετέβη στην Καισάρεια, για τα εγκαίνια μιας τροπικής έκθεσης και δεν έχασε την ευκαιρία, να αναφερθεί και πάλι στην στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Μάλιστα, άφησε και πάλι αιχμές για τη στάση Ευρωπαίων και Αμερικανών, τονίζοντας: «Τις τελευταίες 9 ημέρες έχουμε δεχτεί, σαν χώρα, πολύ άσχημες επιθέσεις. Έχουν πέσει οι μάσκες και είδαμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Ακούσαμε υποσχέσεις, αλλά δεν είδαμε καμία να υλοποιείται» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Ποιος τρελός θα χτυπήσει την αλυσίδα που έχουν αναπτύξει στη Συρία; Εδώ και χρόνια, ο PKK και ο DAESH χτυπούν τη χώρα μας και τώρα που επιχειρούμε στα σύνορά μας για να προσφέρουμε ασφάλεια, υπάρχουν κάποιοι που δεν ανέχονται αυτό το βήμα. Είναι εκείνοι που λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, δεν ξέρουν πώς να πολεμούν για την αξιοπρέπειά τους; Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες, είναι αλαζονικοί, είναι δειλοί... αυτοί θα μας σταματήσουν; Κανείς δεν αναγνωρίζει την ισχύ του τουρκικού έθνους, αλλά θα το κάνουν τώρα και θα πάρουν το μάθημά τους. Θα αναγνωρίσουν την επιχείρησή μας, όπως το έκαναν στην Κύπρο, στην επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη και στο Αφρίν.».