Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Άγκυρα σχεδιάζει την προσάρτηση της Β. Συρίας και εθνοκάθαρση!» Καρφώνει ρωσικό ΜΜΕ

Πλήρης επιβεβαίωση του σχεδίου του Ερντογάν στην Βόρεια Συρία αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, μιλώντας ουσιαστικά για προσάρτηση της περιοχής αυτής...


Πλήρης επιβεβαίωση του σχεδίου του Ερντογάν στην Βόρεια Συρία αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, μιλώντας ουσιαστικά για προσάρτηση της περιοχής αυτής στην… νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο σουλτάνος ​​Ερντογάν επιθυμεί να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας για να συμπεριλάβει στην Τουρκία το πλούσιο σε πετρέλαιο βόρειο Ιράκ και την Βόρεια συριακή επικράτεια. Οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη Συρία, (οι οποίοι δεν δημιουργούν διασυνοριακές απειλές), αποτελούν μέρος του σχεδίου προσάρτησης των εδαφών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τόσο ο Άσαντ, όσο και η κυβέρνηση στην Βαγδάτη δεν πρόκειται να το ανεχτούν.

Στην Συρία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς το ISIS και τους ομολογουμένως τρομοκράτες του FSA, ο Ερντογάν συνεχίζει τη μακρόπνοη σχεδίασή του.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να δαπανήσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή πολλών χωριών και 10 πόλεων στη βόρεια Συρία, καθώς και την δημιουργία 200.000 κατοικιών.

Η παράνομη αρπαγή του συριακού εδάφους όμως, ενέχει την κατηγορία «υφαρπαγής » ολόκληρης της Βόρειας Συρίας από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της, παραβιάζοντας ταυτόχρονα την κυριαρχία της χώρας αυτής, με το ψεύτικο πρόσχημα της κατασκευής μιας «ασφαλούς ζώνης» μεγάλης κλίμακας από τον ποταμό Ευφράτη έως τα ιρακινά σύνορα.

Ο Τούρκος ηγέτης σκοπεύει να ελέγξει 250 μίλια συριακού εδάφους που συνορεύει με την Τουρκία, με 20 μίλια πλάτος. Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί ένα ή δύο εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες είναι απλά ένα παραμύθι.

Ο Ερντογάν μετέτρεψε το διεθνές δίκαιο, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία μιας διασυνοριακής «ασφαλούς ζώνης» δικαιολογεί την τουρκική κατοχή της βόρειας συριακής επικράτειας. Ο ίδιος επίσης θέλει οι Σύροι πρόσφυγες να μην επιστρέψουν για παράδειγμα στην πατρίδα τους το Χαλέπι και σε άλλους τομείς, τους οποίους θέλει να τους αποκλείσουν για να τους ελέγχουν οι Τζιχαντιστές του FSA.

Ο πανούργος ηγέτης θέλει η βόρεια Συρία να αλλάξει δημογραφικά και από ιστορικά κουρδική περιοχή να μην υπάρχει εκεί κανένας τους.

Το έργο αν αναληφθεί θα διαρκέσει χρόνια για να ολοκληρωθεί, «τρώγοντας» παράλληλα πολλά κονδύλια ξένης χρηματοδότησης.

Τα τουρκικά παρατηρητήρια που μετατρέπονται σε τεράστιες στρατιωτικές βάσεις

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας, οι μισθοφόροι Τζιχαντιστές της οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham, εξακολουθούν να κινητοποιούνται στις δύο διεθνείς οδούς που συνδέουν το Χαλέπι με τη Λατάκια και την Χάμα αρνούμενοι την απόσυρσή τους, παραβιάζοντας έτσι την συμφωνία του Σότσι, ισχυριζόμενοι ότι η τουρκική κατοχή μετατράπηκε στα σημεία ελέγχου σε στρατιωτικές βάσεις με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα.

Η εφημερίδα Al-Watan που συνδέεται με την Δαμασκό, επιβεβαίωσε ότι η «Al-Nusra» και οι άλλες οργανώσεις συνεχίζουν να κινητοποιούν τους Τζιχαντιστές σε διεθνείς αρτηρίες που συνδέουν την πόλη Χαλέ με την Χαμά και την Λατάκια, αναφερόμενοι στη συνεχιζόμενη άρνησή τους να εφαρμόσουν την συμφωνία του Σότσι στην οποία παρίστατο Πούτιν και Ερντογάν.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι πηγές της συριακής αντιπολίτευσης κοντά στους Τζιχαντιστές, ανέφεραν ότι η «Al Nusra» αύξησε τον αριθμό των μαχητών της στις περιοχές που συνδέουν την Idlib με το Χαλέπι και την Αφρίν.

Ο τουρκικός στρατός κατασκεύασε στα σημεία ελέγχου του στην ύπαιθρο του νότιου Χαλεπίου και του νότιου Idlib τεράστιες στρατιωτικές βάσεις, που συμπεριλαμβάνουν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και εκατοντάδες στρατιώτες».

Τα μακροχρόνια σχέδια των ΗΠΑ/Ισραήλ απαιτούν ανασύνταξη του χάρτη της Μέσης Ανατολής και διαμελισμό της Συρίας (και της τουρκίας με την δημιουργία του Κουρδιστάν) αλλά ο Ρωσόπληκτος συντάκτης το αγνοεί). Εάν εφαρμοστεί, η κατάληψη της Βόρειας Συρίας από τον Ερντογάν θα καταστήσει την επίλυση του ατελείωτου πολέμου στη Συρία όμως πιο απρόσιτη από ποτέ.