Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γενική επιστράτευση από τους Κούρδους: «Εκτελέστε Τούρκους» – Στο πλευρό τους & οι Σύροι Χριστιανοί

Στο κόκκινο η ένταση πλέον, με τους να περνάνε στην αντεπίθεση και να οργανώνονται. Σε γενική επιστράτευση κάλεσαν τον πληθυσμό οι υπό κουρ...


Στο κόκκινο η ένταση πλέον, με τους να περνάνε στην αντεπίθεση και να οργανώνονται. Σε γενική επιστράτευση κάλεσαν τον πληθυσμό οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, απηύθυνε κάλεσμα στα όπλα, ζητώντας από όλο τον λαό να οπλιστεί και κατευθυνθεί προς τα τουρκικά σύνορα για «να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να αντισταθούν».




Την ίδια στιγμή, ο Μπαρζανί έστειλε μήνυμα στον Ν.Τραμ, ζητώντας του να σεβαστεί τους αγώνες των Κούρδων, ενώ και οι Σύροι Χριστιανοί στέλνουν το ίδιο μήνυμα στις ΗΠΑ.

Κλειστός εναέριος χώρος

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις, που ελέγχουν τον εναέριο χώρο της βορειοανατολικής Συρίας, τον έχουν κλείσει για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. «Δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό στο άμεσο μέλλον», τόνισε.

Απώτερος σκοπός της Άγκυρας είναι η δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» 30 χιλιομέτρων, σε βάθος που θα εκτείνεται από τον Ευφράτη ως τα ιρακινά σύνορα, απόσταση 480 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή αυτή η Άγκυρα επιθυμεί να μεταφέρει ένα μέρος των 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που ζουν στη Συρία και να χωρίσει τα τουρκικά σύνορα από τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι YPG.

«Είναι η πιο παράλογη ιδέα που έχω ακούσει ποτέ», δήλωσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην πρόθεση της Τουρκίας να μεταφέρει στην περιοχή εκατομμύρια πρόσφυγες. pentapostagma.gr