Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από ξηρά και θάλασσα μπαίνουν στον Έβρο οι λαθρο-πρόσφυγες

Δεν σφραγίσθηκαν τα σύνορα, όπως λένε κάποιοι υπουργοί – Νέα φουρνιά 28 αλλοδαπών εντόπισε η Frontex έξω από την Αλεξανδρούπολη Ντου σ...


Δεν σφραγίσθηκαν τα σύνορα, όπως λένε κάποιοι υπουργοί – Νέα φουρνιά 28 αλλοδαπών εντόπισε η Frontex έξω από την Αλεξανδρούπολη

Ντου στον Έβρο κάνουν καθημερινά από στεριά και θάλασσα οι λαθρομετανάστες, αφού δεκάδες είτε συλλαμβάνονται μαζί με τους διακινητές τους, είτε επιδιώκουν να βρεθούν στα χέρια Λιμενικού και αστυνομίας, ώστε να καταγραφούν.




Χθες τις πρωινές ώρες, στον εντοπισμό και τη διάσωση εικοσιοκτώ (28) αλλοδαπών προέβη πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Στην περιοχή της Ιτέας Φερών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δεκάδες λαθρομετανάστες που πέρασαν τον ποταμό Έβρο και φυσικά θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή.

Επίσης, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) λαθρομετανάστες.

Σημείωση Ε.Θ.

Με λίγα λόγια τα σύνορα τη Έβρου δεν έχουν καθόλου «σφραγισθεί» όπως μας διαβεβαίωσαν προχθές υπουργοί της κυβέρνησης.

Και η εισβολή των λαθρο-προσφύγων συνεχίζεται αμείωτη.

Κανείς δεν βλέπει τα επερχόμενα

Σ.Κ.