Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία και Γερμανία προειδοποιούν την τουρκία για την επικείμενη εισβολή στη Βόρεια Συρία...

Σε αντίθεση με τον συνονόματό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε «γη και ύδωρ» στον Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκο...


Σε αντίθεση με τον συνονόματό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε «γη και ύδωρ» στον Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι οι «ενέργειες της Τουρκίας» δοκιμάζουν τις σχέσεις της με την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σύσσωμη στο πλευρό της Κύπρου απέναντι στις «παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας».




Την ίδια στιγμή η Γαλλία έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου στην Άγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να απέχει από κάθε στρατιωτική επιχείρηση, μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η οποία θα συνέβαλλε στην αναβίωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τάχθηκε υπέρ της παραμονής των ξένων τζιχαντιστών στα στρατόπεδα που τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασε και η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα στις Βρυξέλλες ο Ζοσέπ Μπορέλ, ο επόμενος «υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ» (ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας), κάλεσε τα κράτη - μέλη της ΕΕ να αναπτύξουν περισσότερους άνδρες και γυναίκες στις κοινές ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις, κάνοντας λόγο ακόμα και για 50.000 - 60.000, ώστε η ΕΕ να μπορεί να διασφαλίζει τα συμφέροντά της.