Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Θα ματώσει η τουρκία...!!! Μεγάλες δυνάμεις των Κούρδων κατευθύνονται προς τα σύνορα...!! Σε θέσεις μάχης τα τουρκικά τεθωρακισμένα...

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στην συριακή πόλη Ούρφα να εγκαταλείψουν την πόλη, στην οποία θα...



Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στην συριακή πόλη Ούρφα να εγκαταλείψουν την πόλη, στην οποία θα κτυπήσει το τουρκικό αυτοκινούμενο πυροβολικό και η τουρκική αεροπορία, με τις κινήσεις αυτές να αποτελούν προοίμιο της τουρκικής εισβολής στην Βόρεια Συρία.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του AKP, δήλωσε πως προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και ότι κανείς δεν θα μας σταματήσει!




Πολεμικές κινήσεις έχουμε τις τελευταίες ώρες όμως και από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μετακινήθηκαν μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους στα σύνορα με την Τουρκία, μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων Ανατολικά του Ευφράτη, προετοιμαζόμενες παράλληλα για μάχη μέχρις εσχάτων.

Την ίδια στιγμή οι Σύροι στρατιωτικοί του Άσαντ φέρονται να είναι οργισμένοι με την επικείμενη τουρκική εισβολή και μαζί με Ρώσους εισέρχονται στην Ιεράπολη, «κόβοντας» τον δρόμο στους Τούρκους μαζί και την όρεξη για σφαγές.

Η Δαμασκός δεν επιθυμεί παρ’όλη την κόντρα με τους Κούρδους, την παρουσία τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, τις οποίες επιβάλλουν Μόσχα και Ουάσιγκτον και εκτιμάται ότι είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, θα αντιδράσουν κατά των Τούρκων που δεν πρόκειται να αποχωρήσουν ποτέ από την Βόρεια Συρία.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με την γνωστή τακτική μπροστά από τις δυνάμεις τους θα έχουν 14000 Σύρους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως «ασπίδα» για τον τουρκικό τακτικό στρατό που ακολουθεί στην συνέχεια.

Οι Κούρδοι για τον λόγο αυτόν ετοιμάζουν την δική τους γραμμή ανασχέσεως των δυνάμεων του FSA, ενώ για την συνέχεια από ότι μπορούν να συμπεράνουν αμυντικοί αναλυτές, ετοιμάζουν έναν ευρύ και αιματηρό ανταρτοπόλεμο στις τουρκικές δυνάμεις, με την πρόθεση να προκαλέσουν πολλά θύματα για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία.

Μετακινήσεις είχαμε επίσης προς ενίσχυση των κουρδικών στρατιωτικών θέσεων του SDF στις πόλεις al-Advanieh, al-Moshirefeh, Zazoueh και al-Tavilah κοντά στο Ra’as al-Ain, στην Hasaka και στο Tal Aby Abyaz στη Βόρεια Raqqa κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.