Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Άγκυρα συγκεντρώνει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Θα «προστατέψει» την γεώτρηση του «Γιαβούζ»

H Toυρκία ακολουθεί την τακτική του ανοίγματος ταυτόχρονων μετώπων σε Κύπρο και Συρία καθώς νιώθει ότι έχει ανοικτό το δρόμο για να το κ...


H Toυρκία ακολουθεί την τακτική του ανοίγματος ταυτόχρονων μετώπων σε Κύπρο και Συρία καθώς νιώθει ότι έχει ανοικτό το δρόμο για να το κάνει αυτό μετά την πλήρη αποδοχή των θέσεών της από τις ΗΠΑ και έτσι το τουρκικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέσα της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα με νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε σήμερα το πρωί.




Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, νέα NAVTEX με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή μερικές δεκάδες ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάφου, σε περιοχή όπου δραστηριοποιείται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih).

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από τις 2 μ.μ μέχρι τις 5 μ.μ

Η κίνηση όμως αυτή της Άγκυρας επί της ουσίας αφορά το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Γιαβούζ» το οποίο βρίσκεται στο οικόπεδο 7 και κατά τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ετοιμάζεται να «τρυπήσει» ακόμα και σήμερα.

Στην ουσία η Άγκυρα συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή για «προστασία» των γεωτρήσεων.

Την ίδια ώρα ανάμεσα στην Κύπρο και την Συρία βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλες ναυτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία διατηρεί δύο φρεγάτες στην περιοχή και οι ΗΠΑ ένα αντιτορπιλικό.

Νότια του Καστελόριζου πλέει μια ελληνική φρεγάτα ενώ στο σημείο βρίσκεται και ένα ελληνικό υποβρύχιο.