Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ... Ο ΟΗΕ Παρακαλεί(!) Τους Μετανάστες Να Χρησιμοποιούν Τις Τουαλέτες

Δεν είναι καινούργιο αλλά είναι χαρακτηριστικό... Οι τακτικοί "θαμώνες του Στόχου, θα θυμάστε και τις γιαγαντοαφίσες που έχουν &quo...


Δεν είναι καινούργιο αλλά είναι χαρακτηριστικό... Οι τακτικοί "θαμώνες του Στόχου, θα θυμάστε και τις γιαγαντοαφίσες που έχουν "σηκωθεί" στον Καναδά για το ιδιο θέμα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει στις ιστοσελίδες της, ήδη έτοιμα, διάφορα έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ΜΚΟ ώστε να διευκολύνουν την ζωή των μεταναστών στους τόπους εισβολής κατά την πρώτη φάση της παραμονής τους.




Αυτό προέκυψε λόγω της ιδιαίτερης πολυγλωσσίας, επειδή υπάρχουν μετανάστες από πολλές χώρες και οι πλείστοι ομιλούν μόνο τις γλώσσες τους, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές. Ως τελείως άγνωστες και πρωτοφανείς γλώσσες στην Ευρώπη, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας, μεταξύ εισβολέων και υποδοχέων. Οπότε έπρεπε να υπάρχουν μεταφρασμένα κάποια βασικά κείμενα πρώτης ζήτησης.

Ο ΟΗΕ – UN/UNHCR – φρόντισε από πριν για το καλό όλων μας. Υπάρχουν έτοιμα έγγραφα για την κάθε δυνατόν προβλέψιμη περίπτωση.

Ανάμεσα σ’ αυτά υπάρχει και ένα έγγραφο στα ελληνικά, αγγλικά και σε τρείς αραβικές, γλώσσες που γράφει: «Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε τις τουαλέτες – μην αφοδεύετε σε ανοιχτούς χώρους».

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι, ο ΟΗΕ παρακαλεί τους μετανάστες να πηγαίνουν για την ανάγκη τους στις τουαλέτες. Τους «παρακαλεί» δεν τους υποχρεώνει όπως επιτάσσουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, πολιτισμού, κυρίως οι κανόνες δημόσιας υγείας και τέλος, η νομοθεσία της κάθε χώρας. Κάτι που σημαίνει ότι, ΑΝ θέλουν οι μετανάστες θα τις χρησιμοποιήσουν και ΑΝ δεν θέλουν, δεν πειράζει. Διότι, ούτε τούς το απαγορεύει και ούτε πρόστιμα προβλέπονται, όπως προβλέπονται για τους Ευρωπαίους. Είναι σαν να τους λέει, κάνετε ότι θέλετε αλλά σας παρακαλώ χρησιμοποιείστε τις τουαλέτες.

Από το ίδιο αυτό έγγραφο προκύπτει και κάτι άλλο. Οι συμβουλευτικές αυτές πινακίδες μπαίνουν σε χώρους που προφανώς υπάρχουν ήδη τουαλέτες, διότι αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να τοποθετηθούν. Και επίσης, οι τουαλέτες είναι σε χώρους που υπάρχουν πολλοί μετανάστες, για να εξυπηρετούνται όλοι. Δεν θα ζητούσαν από κάποιους νεοεισερχόμενους να πάνε σε χώρους που δεν υπάρχουν. Κάτι που σημαίνει ότι, είτε υπάρχουν τουαλέτες, είτε όχι, οι μετανάστες δεν τις χρησιμοποιούν όπως πρέπει και συμπεριφέρονται όπως στις χώρες τους.