Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιχειρηματίας Χαϊδάρι: “Μιλάει” το βίντεο της εκτέλεσης! Τι λένε οι αστυνομικοί

Ολόκληρο το βίντεο της στυγνής δολοφονίας του 49χρονου στο Χαϊδάρι έχουν οι Αρχές και το εξετάζουν καρέ - καρέ. Πώς κινήθηκαν οι δράστες πρ...


Ολόκληρο το βίντεο της στυγνής δολοφονίας του 49χρονου στο Χαϊδάρι έχουν οι Αρχές και το εξετάζουν καρέ - καρέ. Πώς κινήθηκαν οι δράστες πριν τον "γαζώσουν" και τι δείχνουν οι εικόνες για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται. Τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους και ποιο είναι ένα σημείο - κλειδί που... δεν "στέκει". Είχε και... πλαστό πτυχίο ο ένας! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.





Βίντεο με ολόκληρη την σκηνή της μαφιόζικης εκτέλεσης του επιχειρηματία στο Χαϊδάρι, αλλά και τις αντιδράσεις των δυο αστυνομικών που περνούσαν… τυχαία από το σημείο και γνώριζαν… τυχαία τον 49χρονο, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εξιχνίαση της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr, στο βίντεο διακρίνονται οι δυο δράστες, που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα και κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από αυτό που κινούνταν ο 49χρονος, να συγκλίνουν προς το διαχωριστικό διάζωμα της Λεωφόρου Αθηνών στο ύψος που βρίσκονταν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, που είχε σταματήσει στο φανάρι της Λ. Αθηνών με την Σατωβριάνδου, προκειμένου να στρίψει αριστερά ώστε να βρεθεί στα γραφεία της επιχείρησής του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο βίντεο διακρίνεται την δεδομένη χρονική στιγμή ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, να βγάζει το καλάσνικοφ και να “γαζώνει” τον επιχειρηματία. Παράλληλα στο ίδιο βίντεο διακρίνονται και οι δυο αστυνομικοί, που όλως… τυχαίως βρέθηκαν πίσω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία να βλέπουν το σκηνικό της εκτέλεσης στο Χαϊδάρι και στην συνέχεια να πυροβολούν με όπλο. Βέβαια αυτή την τυχαία συνάντηση θύματος και αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, ερευνούν πια οι “Αδιάφθοροι” της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των δύο βρίσκεται ένα βήμα πριν την διαθεσιμότητα, καθώς εδώ και καιρό είχε διαπιστωθεί πως είχε προσκομίσει… πλαστό πτυχίο αγγλικών στην υπηρεσία του!

Το θύμα της επίθεσης στο Χαϊδάρι – Φωτογραφία από FacebookΧαϊδάρι
Η κατάθεση των Αστυνομικών για την εκτέλεση στο Χαϊδάρι
Τα στελέχη της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Μάλαμα, διατηρούν αμφιβολίες για τους δυο ασστυνομικούς, κυρίως για το κατά πόσον βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και αυτό γιατί πια υπάρχουν σαφείς πληροφορίες πως ο 49χρονος επιχειρηματίας φοβούνταν τα τελευταία δυο χρόνια ότι υπάρχει “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του και οι φήμες τον ήθελαν να είχε μισθώσει “νόμιμα πιστόλια” για την προστασία του. Αστυνομικούς εν ενεργεία δηλαδή.


Ωστόσο φαίνεται πως οι ισχυρισμοί των αστυνομικών περί τυχαίου γεγονότος και συνάμα τυχαίας συνάντησης με τον επιχειρηματία στο σημείο της εκτέλεσης στο Χαϊδάρι, που άλλωστε δήλωσαν πως γνώριζαν, δύσκολα μπορεί να ανατραπεί ερευνητικά, καθώς δεν είναι δυνατόν να βρεθούν στοιχεία που θα “δέσουν” την υπόθεση ώστε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Άλλωστε το 49χρονο θύμα ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς κατά καιρούς είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, παραβάσεις περί παιγνίων κλπ. και βέβαια δεν είχε καταθέσει επίσημο αίτημα στις Αρχές, για παροχή αστυνομικής συνοδείας.

Τι λένε στις καταθέσεις τους οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί για την εκτέλεση στο Χαϊδάρι
Στις καταθέσεις που έδωσαν αρχικά στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και στην συνέχεια στους συναδέλφους τους της Εσωτερικών Υποθέσεων, οι αστυνομικοί υποστήριξαν τα ίδια πράγματα για το φονικό στο Χαϊδάρι και συγκεκριμένα:”...Γνωριζόμαστε με τον συνάδελφο και πηγαίναμε για καφέ. Ήμασταν στο φανάρι σταματημένοι με τις μοτοσικλέτες μας. Ξαφνικά είδαμε την μοτοσικλέτα με τα δυο άτομα να έρχονται από το αντίθετο ρεύμα. Κινήθηκαν αριστερά του αυτοκινήτου και σταμάτησαν στο διάζωμα.

Ο συνεπιβάτης έβγαλε το όπλο και έριξε μια ριπή

Οι δράστες, μετά τους πυροβολισμούς, συνέχισαν στο ρεύμα προς Αθήνα και από όσο πρόλαβα να δω φορούσαν μαύρα ρούχα, κράνη και η μοτοσικλέτα ήταν μαύρου χρώματος. Ενστικτωδώς, έβγαλα το όπλο μου και έριξα. Δεν καταδιώξαμε τους δράστες γιατί τρέξαμε προς τον τραυματία να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες”.

Στην ερώτηση αν γνώριζαν το θύμα που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι, απαντούν: “Ναι, τον γνωρίζαμε”.

Το θύμα της επίθεσης στο Χαϊδάρι – Φωτογραφία από FacebookΧαϊδάρι
Χαϊδάρι – Πυροβόλησαν όντως στον αέρα;
Τώρα και όσον αφορά στον ισχυρισμό τους ότι ο ένας από αυτούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό των δραστών, ίσως αποδειχθεί μη αληθινός, καθώς έχει βρεθεί βολίδα πυροβόλου όπλου καρφωμένη στο κάσωμα παραθύρου ισόγειας οικίας, στην αντίθετη όμως φορά από αυτή που πυροβόλησαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Βέβαια το αν προέρχεται η βολίδα από το 9άρι υπηρεσιακό πιστόλι του αστυνομικού, που ισχυρίζεται πως πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, θα αποδειχθεί όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό της η βαλλιστική έρευνα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.