Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αγώνας δρόμου για να σωθεί η Ράκα: Συριακό κομβόι προσεγγίζει συνοδεία Κούρδων την στρατηγική πόλη

Aγώνα δρόμου κάνει η 93η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού αποτελούμενη από περίπου 2.000 άνδρες για να φτάσει στην πόλη της Ράκκα πριν φτ...

Αγώνας δρόμου για να σωθεί τουλάχιστον η Ράκα: Συριακό κομβόι προσεγγίζει συνοδεία Κούρδων την στρατηγική πόλη

Aγώνα δρόμου κάνει η 93η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού αποτελούμενη από περίπου 2.000 άνδρες για να φτάσει στην πόλη της Ράκκα πριν φτάσουν σε αυτήν οι Τούρκοι.




Η προέλαση αυτή του συριακού Στρατού γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους Κούρδους των Syrian Democratic Forces (SDF) σε μια απέλπιδα προσπάθεια των Κούρδων να σώσουν τουλάχιστον την στρατηγική πόλη την οποία προόριζαν για πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κουρδικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με τις συριακές πηγές ο κυβερνητικός Στρατός έχει φτάσει την πόλη της ‘Ayn ‘Issa βόρεια της Al-Raqqa. Για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια από τότε που η Δαμασκός έχασε την περιοχή από το Islamic State (ISIS/ISIL/IS/Daesh) τον Αύγουστο του 2014 (όταν οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν χιλιάδες αιχμάλωτους Σύρους στρατιώτες) κατάφέρνει να «βάλει συριακή μπότα στο έδαφος».

Επιβεβαιώνει μάλιστα το συριακό Επιτελείο ότι ένα άλλο κονβόι συριακών οχημάτων που μεταφέρουν δύο λόχους, έχει εισέλθει στο αεροδρόμιο της Al-Tabaqa δυτικά της Al-Raqqa.

Έτσι η Δαμασκός θα μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιες αερομεταφορές προσωπικού και εφοδίων με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας και ότι έχει απομείνει από την συριακή.

Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς οι Σύροι «ποντάρουν» στην έστω και «συμβολική» παρουσία τους στην Ράκκα ώστε να σταματήσουν οι Τούρκοι την προέλασή τους και την προσπάθεια κατάληψης της πόλης. pronews.gr